Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗλεκτρονική ενημερωτική βιβλιοθήκη από το Δήμο Μυκόνου
Ενημέρωση ταξιδιωτικών πράκτορων και δημοσιογράφων

Ηλεκτρονική ενημερωτική βιβλιοθήκη από το Δήμο Μυκόνου

Το ενδιαφέρον 150 περίπου μελών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από όλον τον κόσμο -και συγκεκριμένα ταξιδιωτικών πράκτορων και δημοσιογράφων- έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για την δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, […]

Το ενδιαφέρον 150 περίπου μελών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από όλον τον κόσμο -και συγκεκριμένα ταξιδιωτικών πράκτορων και δημοσιογράφων- έχει συγκεντρώσει<...> η πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για την δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, με στόχο την ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων και των ταξιδιωτικών συντακτών των μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού,

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με εταιρεία συμβούλων δημιούργησε μια “ηλεκτρονική βιβλιοθήκη” με πλήθος φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, αλλά και πληροφοριακού υλικού σχετικά με το νησί, τις παραλίες του, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της πόλης της Μυκόνου, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Στόχος της ενέργειας αυτής με την ονομασία “FTP by Mykonos” (For Tourism Promotion) είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό αυτό όλοι οι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε στη συνέχεια να μπορούν άμεσα και γρήγορα να ενημερώνουν το κοινό. Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή δίνει διέξοδο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων) οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν δωρεάν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αυτής ενέργειας.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας συμβούλων, κ. Μάκης Μπίτζιος, από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στις αρχές του Νοεμβρίου έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 150 περίπου μέλη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι. “Το 70% αυτών προέρχονται από το εξωτερικό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αναμένεται σημαντική εισροή τουριστικού συναλλάγματος”.

Σχετικά με τις αγορές που εκδηλώνουν τουριστικό ενδιαφέρον για τη Μύκονο επισημαίνει ότι το 45% του τουρισμού στο νησί προέρχεται από την Ελλάδα, το 25 με 30% από τις ΗΠΑ, το 8% από την Αυστραλία και το υπόλοιπο από την Ευρώπη (Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία). “Έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει δύο ή τρεις φορές περισσότερα χρήματα στις διακοπές του από ό,τι ξοδεύει ο Ευρωπαίος. Το ίδιο ισχύει και για τον Αυστραλό τουρίστα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο όφελος έχει όχι μόνο η Μύκονος αλλά και όλη η Ελλάδα από αυτόν τον τουρισμό”, προσθέτει ο κ. Μπίτζιος. Ενδεικτικά αναφέρει το παράδειγμα της ταινίας “The kings of Mykonos”, μιας διεθνούς παραγωγής που είχε απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ προσέγγισε ιδιαίτερα το κοινό της Αυστραλίας προσελκύοντας πολλούς τουρίστες στο νησί.

Η νέα πρωτότυπη ηλεκτρονική ενέργεια προβολής του Δήμου Μυκόνου λειτουργεί ήδη, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς και θέτει φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για άμεσο download και δημοσιοποίηση. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος να κάνει, είναι μια απλή εγγραφή στον σχετικό διαδικτυακό τόπο http://www.mtcgroup.gr/ftp και στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση στη φωτογραφία και το κείμενο της επιλογής του, χωρίς κόστος και καθυστερήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024