Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη φοροδιαφυγή στο μπαρ “Νάμμος” της Μυκόνου
Ανακοίνωση του Υπουργείου ΟΙκονομικών σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους στο μπαρ στη Μύκονο

Μεγάλη φοροδιαφυγή στο μπαρ “Νάμμος” της Μυκόνου

Στο πλαίσιο της πολιτικής πάταξης της φοροδιαφυγής και σε συνέχεια δημοσιευμάτων και ερωτημάτων σχετικά με φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόριο-μπαρ που βρίσκεται σε παραλία της Μυκόνου, αλλά και ερωτήσεων που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί στη Βουλή για τους φορολογικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στην εν λόγω επιχείρηση, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τα εξής:…

Στο πλαίσιο της πολιτικής πάταξης της φοροδιαφυγής και σε συνέχεια δημοσιευμάτων και ερωτημάτων σχετικά με<...> φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόριο-μπαρ που βρίσκεται σε παραλία της Μυκόνου, αλλά και ερωτήσεων που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί στη Βουλή για τους φορολογικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στην εν λόγω επιχείρηση, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τα εξής:

Το ποσό από τους καταλογισμούς φόρων και προστίμων, ύστερα από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2007 και 2008, που διενεργήθηκε στο μπαρ “Νάμμος” της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ανέρχεται σε 3.972.930 ευρώ.

Η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης διαβιβάστηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (νυν Σ.Δ.Ο.Ε.) τον Αύγουστο του 2009 στη ΔΟΥ Μυκόνου. Στη συνέχεια, απεστάλησαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη ΔΟΥ Μυκόνου άλλες δύο εκθέσεις ελέγχου και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.240 ευρώ για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ο οποίος έλεγχος ολοκληρώθηκε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της υπό έρευνα επιχείρησης με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων ύψους 2.694.098 ευρώ για το μπαρ “Νάμμος” και συνολικά 3.972.930 ευρώ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.

Σε όλες τις επιχειρήσεις έχουν ήδη κοινοποιηθεί τα σχετικά φύλλα ελέγχου, οι πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Από τις επιχειρήσεις υπεβλήθησαν δηλώσεις, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1044/2010, και καταβλήθηκαν επιπλέον των καταλογισθέντων 210.263,90 ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024