Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός έχει αντοχές απέναντι στην κρίση
Υπουργείο Τουρισμού

Ο. Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός έχει αντοχές απέναντι στην κρίση

Σε συνέντευξή της στο CNN, η υπουργος Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τον επισκέπτη της χώρας είναι να γνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σπουδαίο 'value for money' και εκτιμά ότι αυτό απεδείχθη για φέτος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest, η υπουργος Τουρiσμoύ κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι ο τουρισμός έχει αποδειχθεί ότι έχει αντοχές απέναντι στην κρίση και την ύφεση. “Πράγματι, οι αριθμοί δεν έχουν μειωθεί το αντίθετο έχουμε μία αύξηση των αφίξεων. Το τρέχον έτος δεν έχει κλείσει ακόμα αφού ακόμα υποδεχόμαστε επισκέπτες. Δεν είμαι σε θέση να σας παρέχω τα ακριβή νούμερα αλλά η τάση έχει δείξει ότι παρόλο το αργό ξεκίνημα κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου, έχουμε καταλήξει να έχουμε αρκετούς επισκέπτες και το πιο σημαντικό είναι ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε μετά το πέρας της παραμονής τους στη χώρας μας είναι ιδιαίτερα θετικό. Η μετάδοση του μηνύματος από στόμα σε στόμα είναι σημαντική, οι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παραμονή τους στη χώρα μας και μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους φίλους τους και συνεργάτες”.

“Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τον επισκέπτη καταρχάς, είναι να γνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σπουδαίο value for money”, συνέχισε η υπουργός. “Εκτιμώ ότι αυτό απεδείχθη για φέτος ενώ η ίδια τάση πιθανώς να επικρατεί και για το ερχόμενο έτος. Αυτό που λέω είναι ότι, ο τουρισμός αποτελεί μία επιτυχημένη ιστορία για την Ελλάδα και είναι σημαντικό να αναδεικνύεται εκτός από τα μελανά σημεία και η θετική πορεία”.
 
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και, όπως είπε χαρακτηριστικά “για καταθλιπτικό περιβάλλον, ο κόσμος υποφέρει και ποιος θέλει να κάνει διακοπές σε ένα μέρος με 25% ανεργία;”, η κα Κεφαλογιάννη απάντησε: “Πρώτα από όλα, έχουμε μία σταθερή στρατηγική σχετικά με την πορεία του τουρισμού και έχουμε υψηλούς στόχους, επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλός ανάπτυξης και αυτή είναι η πορεία που επιθυμούμε για την Ελλάδα. Αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι εκατομμύρια επισκεπτών που βρέθηκαν στη χώρα μας φέτος δεν είχαν καμία αρνητική εμπειρία. Το αντίθετο, το feedback από την αγορά είναι πολύ θετικό -αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού αυτό το διάστημα. Εκτιμώ ότι τα γεγονότα προβάλλονται με μία δόση υπερβολής, αυτές είναι διαδηλώσεις, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μία κοινωνία που περνά όλες αυτές τις θυσίες μπορεί να έχει τέτοιου τύπου αντιδράσεις. Αλλά θέλω να έρθετε αύριο στην Αθήνα, επιθυμώ να σας δείξω τον ήλιο της Αθήνας, το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και, τέλος, θέλω να σας δείξω ότι οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν όμορφες στιγμές στην Αθήνα και όχι μόνο στα νησιά ή άλλους τουριστικούς προορισμούς”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024