Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Όμιλος Louis στηρίζει τον πολιτισμό της Κέρκυρας

Ο Όμιλος Louis στηρίζει τον πολιτισμό της Κέρκυρας

Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν στο Μποσκέτο της Κέρκυρας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε η Κερκυραία γλύπτρια Εύα Καρύδη, προς τιμήν των μεγάλων φιλελλήνων συγγραφέων […]

Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν στο Μποσκέτο της Κέρκυρας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε η Κερκυραία γλύπτρια Εύα Καρύδη, προς τιμήν των μεγάλων φιλελλήνων συγγραφέων Lawrence<...>και Gerald Durrell, με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Louis.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε ο Δήμαρχος Κερκύρας κ. Σωτήρης Μικάλεφ, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αγγλικής πρεσβείας και του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος και η κόρη του Gerald Durrell, ενώ την μουσική επιμέλεια ανέλαβε η φιλαρμονική «Καποδίστριας», το έργο της οποίας υποστηρίζει σταθερά ο όμιλος Louis.

Ο κ. Ποσειδώνας Θεοδώρου, Περιφερειακός Διευθυντής του Ομίλου Louis στην Κέρκυρα, δήλωσε σχετικά: «Για έναν όμιλο όπως ο δικός μας που δραστηριοποιείται περισσότερα από 70 χρόνια στον τουρισμό, ο πολιτισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές εμπλουτισμού της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας. Για το λόγο αυτό και με μεγάλη χαρά υποστηρίζουμε τη σημαντική δουλειά της διακεκριμένης κερκυραίας γλύπτριας Εύας Καρύδη σε ένδειξη αναγνώρισης για τους ανθρώπους που αγάπησαν την χώρα μας».

Ο Lawrence Durrell, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα ο οποίος υπήρξε υποψήφιος και για βραβείο Νόμπελ. Στα έργα του ανέδειξε την Ελλάδα και ιδιαιτέρα την Κέρκυρα που τη θεωρούσε ως μια μυστικιστική είσοδο προς την Ανατολή.

Ο αδερφός του, Gerald Durrell, αποτελεί εκφραστή της ανάγκης για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Ο ίδιος κατέγραφε φυτά, ζώα και ανθρώπους του νησιού, από την ηλικία μόλις των 10 ετών. Τις αρχές που πρώτα ο ίδιος εφάρμοσε αξιοποιούν όλοι οι ζωολογικοί κήποι, ενώ η μεγαλύτερή προσφορά του είναι η δημιουργία του Ιδρύματος Προστασίας και Διατήρησης της `Αγριας Ζωής το 1963.

Συμμετέχοντας ενεργά στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της Κέρκυρας, ο Όμιλος Louis διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία στα οποία επενδύει κάθε χρόνο, με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του τουρισμού στο νησί. Παράλληλα, έχει συνδέσει αεροπορικά την Κέρκυρα με την Κύπρο απ’ όπου μεταφέρει χιλιάδες Κυπρίους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ το λιμάνι του νησιού χρησιμοποιείται ως αφετηρία για το κρουαζιερόπλοιο Emerald, εξέχον μέλος του στόλου Louis Cruise Lines.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024