Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλ. Κεφαλογιάννη: Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι ο τουρισμός να καταστεί εθνική προτεραιότητα
Δήλωση της υπεύθυνης Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ

Ολ. Κεφαλογιάννη: Στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι ο τουρισμός να καταστεί εθνική προτεραιότητα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης, υποστηρίζει η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς αρκείται να παρατηρεί εξ αποστάσεως και ενίοτε να σχολιάζει τα γεγονότα.

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για τη σύναψη ‘Εθνικού Συμβολαίου για τον Τουρισμό’ έτυχε θετικής αποδοχής από το σύνολο του τουριστικού κόσμου. Δυστυχώς, όμως, η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αποδεικνύει ότι σ’αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, αντί να επενδύει στον τουρισμό, τον απαξιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο. Τον θυσιάζει στο βωμό της τυφλής σύγκρουσης. Καταμεσής της καλοκαιρινής περιόδου, επιλέγει να τον καταστήσει όμηρο μιας αδιανόητης κοινωνικής πόλωσης, που συνειδητά και σκόπιμα έχει πυροδοτήσει.

Να επαναλάβουμε ότι στόχος της πρότασής μας, ήταν και είναι, επιτέλους, ο τουρισμός να καταστεί εθνική προτεραιότητα. Να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα αντιμετωπίζει τις έκτακτες καταστάσεις, θα απαντά σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες και θα λύνει θεσμικά προβλήματα, που η ίδια η κυβέρνηση συντηρεί με τις επιλογές της.

Και όμως! Αυτή η αυτονόητη εθνική ανάγκη παραμερίζεται, χωρίς δεύτερη σκέψη, υπέρ των μικροκομματικών σχεδιασμών μιας κατακερματισμένης κυβέρνησης. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης. Αρκείται να παρατηρεί εξ αποστάσεως και ενίοτε να σχολιάζει τα γεγονότα. Απέδειξε ότι δεν είχε, ούτε έχει σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό. Απέδειξε ότι η συναίνεση, που τόσο καιρό επικαλείται, είναι για την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εύκολη στα λόγια, αλλά ανεπιθύμητη στην πράξη.

Σε μια δύσκολη συγκυρία που απαιτεί συλλογική κινητοποίηση και γενναίες παρεμβάσεις, η ηγεσία του υπουργείου είναι προκλητικά απούσα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024