Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachting«Oμάδα κρούσης» για την τουριστική μας οικονομία το κομμάτι «Luxury & Yachting»
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

«Oμάδα κρούσης» για την τουριστική μας οικονομία το κομμάτι «Luxury & Yachting»

Χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός πως σε μια χρονιά κατά την οποία οι διεθνείς συνθήκες δεν ευνοούν την αύξηση του τουρισμού στις χώρες της Ευρωζώνης, ο κλάδος που υπηρετεί τον τουρισμό μέσω των ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής, διατηρεί αναλλοίωτα τα ποσοστά του εξέφρασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας το Σάββατο, 10 Μαΐου 2008…

Χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός πως σε μια χρονιά κατά την οποία οι διεθνείς συνθήκες δεν ευνοούν την αύξηση του τουρισμού στις χώρες της Ευρωζώνης, ο κλάδος που υπηρετεί τον τουρισμό μέσω των ενοικιαζόμενων<...>σκαφών αναψυχής, διατηρεί αναλλοίωτα τα ποσοστά του εξέφρασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας το Σάββατο, 10 Μαΐου 2008, στα εγκαίνια του 7ου διεθνούς Συμποσίου Yachting.

“Στη στροφή, στην οποία επιχειρούμε να προχωρήσουμε συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό, με την εξειδίκευση του τουριστικού μας προϊόντος και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”, επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “το κομμάτι «Luxury & Yachting», στο οποίο εντάσσεται και ο τουρισμός με σκάφη αναψυχής, μπορεί να αναδειχθεί σε «ομάδα κρούσης» για την τουριστική μας οικονομία”.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία” υποστήριξε “ότι στο θαλάσσιο τουρισμό παραμένουμε εχέμυθα δύναμη. Κατέχουμε, και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πρωτιά σε όλη τη Μεσόγειο. Χιλάδες πανέμορφα νησιά, αμέτρητα μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα ασύγκριτα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, συνθέτουν το μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας μας έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών μας σε όλες τις θαλάσσιες μορφές τουρισμού και ειδικά στο yachting”.

Ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού, σύμφωνα με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να αναδειχθεί ως ο πλέον συναλλαγματοφόρος κλάδος της τουριστικής οικονομίας. Προοπτικές οι οποίες όμως, πέραν των πρωτοβουλιών και των δράσεων της Πολιτείας εξαρτώνται κατά πολύ και από τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο.

“Η πολιτική εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που έχουμε θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα της στρατηγικής μας στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”, εξήγησε “συνιστά μια σημαντική παράμετρο στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ελληνική εμπειρία κτήμα όλο και περισσότερων ανθρώπων. Να την ταξιδέψουμε παντού. Να κάνουμε όλους τους ταξιδιώτες, από κάθε γωνιά της γης, να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα μας είναι ο ωραιότερος τόπος στον κόσμο. Οι προϋποθέσεις, που έχουμε συμπεριλάβει στο Ειδικό Χωροταξικό Σχεδιασμό για το θαλάσσιο τουρισμό και τις μαρίνες, διαμορφώνουν συνθήκες ανάπτυξης και αποτελούν παρακαταθήκη για τη μελλοντική βιωσιμότητα του κλάδου. Η Ελλάδα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έχει βελτιώσει την ποιότητα και έχει πολλαπλασιάσει τις επενδύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το μερίδιο από τα εθνικά τουριστικά έσοδα, που αποκομίζουν τα σκάφη τουρισμού σε ετήσια βάση, ανέρχεται στο 9%, τη στιγμή που ο κλάδος εκπροσωπεί κάτι λιγότερο από το 2% της συνολικής τουριστικής κίνησης. Πρόκειται δηλαδή για μορφή τουρισμού, την οποία επιλέγουν επισκέπτες που αφήνουν το περισσότερο συνάλλαγμα, βοηθώντας την περιφερειακή και την εθνική ανάπτυξη και διευρύνοντας τη συναλλαγματική βάση της Ελλάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024