Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανανέωσαν ριζικά την εικόνα της Ελλάδας

Πετραλιά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανανέωσαν ριζικά την εικόνα της Ελλάδας

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 άλλαξαν και ανανέωσαν ριζικά την εικόνα της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αθήνα έχει ωφεληθεί από τους Αγώνες. Οι νέες υποδομές, την κατέστησαν μία πρωτεύουσα του 21ου αιώνα. Δείξαμε στον κόσμο ότι είμαστε μία σύγχρονη, αναπτυγμένη και ασφαλής χώρα» υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης…

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 άλλαξαν και ανανέωσαν ριζικά την εικόνα της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αθήνα<...>έχει ωφεληθεί από τους Αγώνες. Οι νέες υποδομές, την κατέστησαν μία πρωτεύουσα του 21ου αιώνα. Δείξαμε στον κόσμο ότι είμαστε μία σύγχρονη, αναπτυγμένη και ασφαλής χώρα» υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά μιλώντας στο Συνέδριο, που διοργάνωσε την Τρίτη το Παγκόσμιο Τμήμα Τουρισμού Φιλοξενίας και Ψυχαγωγίας της Deloitte.

Αναφερόμενη στους στόχους της τουριστικής πολιτικής που προωθεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η κυρία Πετραλιά επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «η καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας είναι η ίδια η Ελλάδα. Καμιά άλλη χώρα δεν είναι τοποθετημένη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με τον ίδιο προνομιακό τρόπο που είναι η Ελλάδα. Στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επενδύουμε σε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, εφαρμόζοντας μία φιλόδοξη στρατηγική.

Σήμερα η ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι περισσότερο αναπτυγμένη από ποτέ και αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για νέους επενδυτές.
Στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζουμε, προωθούμε την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις, διευκολύνουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις και δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που συνδέονται με την γραφειοκρατία.

Βασικός μας στόχος είναι η απορρόφηση ενός σημαντικού μέρους του Δ ΚΠΣ για την ελληνική τουριστική βιομηχανία το διάστημα 2007-2014.

Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε την Ελλάδα μέσα στους 5 πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως τα επόμενα 10 χρόνια».

Παράλληλα τόνισε ότι «Επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού σε όλες τις μεγάλες αγορές. Το νέο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού, οι σύγχρονες υποδομές, η σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών και η επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας – έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές τουρισμού – είναι τα στοιχεία που διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες καθώς επίσης και για τους τουρίστες από τις ανερχόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην Κίνα πέρυσι, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτος σε προτίμηση προορισμός για τους Κινέζους. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουμε μία σειρά δράσεων οι οποίες είμαι βέβαιη ότι θα οδηγήσουν στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι η ίδρυση γραφείων μας στο Πεκίνο και στην Σαγκάη, οι πρωτοβουλίες μας για απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου καθώς και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κυρία Πετραλιά τόνισε ότι «Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή εργάζεται με ένα ξεκάθαρο και φιλόδοξο σχέδιο. Να καταστήσει την ελληνική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και ευέλικτη, ένα μαγνήτη ξένων επενδύσεων.

Η ελληνική οικονομία με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 3,5%, συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης έτσι ώστε να επιτύχουμε ταχύτερα την σύγκλιση με τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό τον σχεδιασμό ο ελληνικός τουρισμός καταλαμβάνει κεντρική θέση.

Σύμφωνα με μία έκθεση του WTTC η Ελλάδα αξιοποιεί τουριστικά μόνο το 15% των δυνατοτήτων της. Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να μεταμορφωθεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία σε πρότυπο για όλο τον κόσμο».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024