Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠετραλιά: Στοίχημα για 12μηνη τουριστική περίοδο ο αθλητικός τουρισμός
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Στοίχημα για 12μηνη τουριστική περίοδο ο αθλητικός τουρισμός

Δείπνο σε Ολυμπιονίκες, αθλητές και παράγοντες του Αθλητισμού, παρέθεσε προχτές, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο οποίο εξήρε την σημασία του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού ως μιας νέας, αναπτυσσόμενης και αποδοτικής μορφής τουρισμού…

Δείπνο σε Ολυμπιονίκες, αθλητές και παράγοντες του Αθλητισμού, παρέθεσε προχτές, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο οποίο εξήρε την σημασία του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού ως μιας νέας,<...>αναπτυσσόμενης και αποδοτικής μορφής τουρισμού.

Ο αθλητικός τουρισμός ανήκει στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού σε όλο τον κόσμο σημείωσε η υπουργός, επισημαίνοντας την πλεονεκτική θέση της Ελλάδας, μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που της εξασφάλισαν και εκπληκτικές εγκαταστάσεις. “Έχουμε λοιπόν” συμπλήρωσε “το ολυμπιακό πνεύμα, την ολυμπιακή παιδεία, τις εγκαταστάσεις, τους μεγάλους αθλητές, άρα λοιπόν για μας ο αθλητικός τουρισμός είναι το μεγάλο στοίχημα για να έχει η χώρα μας 12μηνη τουριστική περίοδο”.

Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η κυρία Πετραλιά ανέφερε:

“Ήδη έχουμε υπογράψει τις προϋποθέσεις για τον αθλητικό αλλά και για τον προπονητικό τουρισμό και όσοι από εσάς ασχολείστε με αυτό ξέρετε πολύ καλά ότι οι ομάδες από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης προπονούνται σε περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο σε τεράστια προπονητικά κέντρα που φέρνουν πάρα πολύ συνάλλαγμα.

Πιστεύω, ότι έχουμε μια ιδεώδη χώρα, όπως έχουμε και μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Η κοινή υπουργική απόφαση λοιπόν έχει ήδη υπογραφεί από εμάς. Εσείς οι αθλητές, οι ομοσπονδίες, τα ίδια τα αθλήματα είστε κατεξοχήν πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού, και εστιάζουμε σε εσάς.

Πρέπει να αναφέρω, ότι κερδίσαμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό με τους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είδαν μία χώρα, η οποία σέβεται το παρελθόν της, σέβεται την ιστορία της αλλά ταυτόχρονα είναι και μία σύγχρονη χώρα που εισέρχεται δυναμικά στο μέλλον.

Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας, είμαστε περήφανοι για το αθλητικό μας κίνημα, είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας.

Από εμάς εξαρτάται το τι θα κάνουμε στο μέλλον μέσα από τον τουρισμό για να κρατήσουμε ζωντανό το Ολυμπιακό πνεύμα“.

Μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Γ. Ορφανού, με αρμοδιότητες στον αθλητισμό μετέφερε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, κ. Σταύρος Δουβής, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο μεγάλο ζήτημα αθλητισμός-τουρισμός.

Στο δείπνο, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο πρόεδρος των Ολυμπιονικών κ. Στέλιος Μυγιάκης και οι Ολυμπιονίκες: Πύρρος Δήμας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Κώστας Θάνος, Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Μπεκατώρου. Οι παραολυμπιονίκες; Κωνσταντίνος Φύκας και Γιώργος Φουντουλάκης. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του beach-volley Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στην άρση βαρών Μαρία Χριστοφορίδου. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές: Ηλίας Ρωσίδης, Τάσος Μητρόπουλος, Γιώργος Αμανατίδης, Νίκος Μάλιαρης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024