Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτόχος της ΕΞΘ οι Σέρβοι επισκέπτες με 'υψηλό βαλάντιο'
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Στόχος της ΕΞΘ οι Σέρβοι επισκέπτες με 'υψηλό βαλάντιο'

Η ελίτ των Σέρβων κατέχει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας που δεν ξεπερνά το 10%, παρ'όλα αυτά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνδυαστικά (οινοτουρισμός, γαστρονομία, ιαματικός τουρισμός κ.λπ.).

Έντονη ήταν η παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITF του Βελιγραδίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου 2014 στη σερβική πρωτεύουσα.

Το σταντ της ΕΞΘ, η οποία συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, αποτέλεσε μια από τις στάσεις για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη τουριστική αγορά – στόχος για τους Σέρβους, όμως η Θεσσαλονίκη κατέχει ένα μικρό μερίδιο αυτής της αγοράς, κυρίως γιατί είναι γνωστή ως shopping center και λειτουργεί συχνά ως stop over, δηλαδή ενδιάμεσος σταθμός προκειμένου να καταλήξουν οι τουρίστες σε κοντινούς ή μακρινούς παραθαλάσσιους προορισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Χαλκιδική, Θάσος, Κέρκυρα κ.λπ).

Οι εκπρόσωποι της ΕΞΘ συζήτησαν με τον πρόεδρο του Serbia National Association of Travel Agencies (YUTA) κ. Αλεξάνταρ Σένισιτς, τις προωθητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη δημοφιλή city break προορισμό για Σέρβους πολίτες με “υψηλότερο βαλάντιο”, δώδεκα μήνες το χρόνο. Η ελίτ των Σέρβων κατέχει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας που δεν ξεπερνά το 10%, παρ’όλα αυτά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνδυαστικά (οινοτουρισμός, γαστρονομία, ιαματικός τουρισμός κ.λπ.).

Προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς τη “νύμφη του Θερμαϊκού”, ξεκίνησε μια προσπάθεια συντονισμένης προβολής της Θεσσαλονίκης που θα βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ως city break προορισμός. Οι εκπρόσωποι της ΕΞΘ είχαν εποικοδομητικές επαφές με σπουδαία τουριστικά γραφεία της γειτονικής χώρας και με εκδότες και δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα σερβικά περιοδικά ποικίλης ύλης που δίνουν έμφαση στα ταξίδια, όπως και με εκπροσώπους τουριστικών ιστοσελίδων που προβάλλουν προορισμούς.  

Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη. Επιπλέον, η ΕΞΘ φιλοξένησε στο δικό της σταντ τον εκπρόσωπο του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Μπασμαδέλη και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου. Τέλος, η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει την Aegean Airlines για τη χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024