Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκρότηση επιτροπής ΕΟΤ – ΞΕΕ
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Συγκρότηση επιτροπής ΕΟΤ – ΞΕΕ

Στη συγκρότηση διμερούς επιτροπής άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αναφύονται μεταξύ της ελληνικής ξενοδοχίας και των κρατικών αρχών προχώρησαν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Στη συγκρότηση διμερούς επιτροπής άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αναφύονται μεταξύ της ελληνικής ξενοδοχίας και των κρατικών αρχών προχώρησαν ο Ελληνικός Οργανισμός<...> Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Η δημιουργία της Επιτροπής έχει ως σκοπό την επεξεργασία και την επίλυση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των ξενοδοχείων, της ανανέωσης των ειδικών σημάτων, της λήψης μέτρων για την παράνομη τουριστική δραστηριότητα, καθώς και άλλων θεμάτων που επηρεάζουν άμεσα την ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα. Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη και το πλαίσιο των πρόσφατων ανακοινώσεων του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και την έμπρακτη προσπάθεια του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού για τη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των ξενοδοχείων.

Η εκκίνηση δόθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Γιώργου Κολέτσου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., διευθυντικά στελέχη των δύο φορέων καθώς και όλοι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται νέα συνάντηση των μελών της Επιτροπής, με σκοπό την κάλυψη σημαντικών θεμάτων της κοινής ατζέντας.

Απεργιακές Κινητοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου για την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των ναυτικών την προσεχή Τετάρτη, γεγονός που θα επιφέρει μπλακ άουτ στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, πλήττοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, τονίζει ότι η συμμετοχή των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας και των ναυτικών στις εξαγγελθείσες για την Τετάρτη 11 Μαΐου απεργιακές κινητοποιήσεις θα δημιουργήσει έμφραγμα στις προγραμματισθείσες πτήσεις και πλόες σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί διεθνούς εμβέλειας συνέδρια στην Ελλάδα με μεγάλο αριθμό συνέδρων, που θα αποφέρουν πολλαπλά έσοδα στη χώρα, δημιουργώντας παράλληλα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση και άλλων συνεδρίων καθώς και αλλοδαπών επισκεπτών. Όπως σημειώνει στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς και στους προέδρους των συνδικαλιστικών φορέων, οι τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες για να διατηρήσουν ζωντανή την τουριστική αγορά και να τονώσουν την τοπική και κατ`επέκταση την εθνική οικονομία θα πέσουν στο κενό.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ απευθύνει έκκληση στους δημόσιους λειτουργούς και τους εργαζομένους που χειρίζονται ευαίσθητους τομείς, όπως οι εναέριες και οι θαλάσσιες μεταφορές, ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων τους, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως ακριβώς έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους τουρίστες που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν τη χώρας μας, σε πείσμα της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας που επικρατεί στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024