Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒράβευση του Αγρού ως “Καλύτερου Τουριστικού Προορισμού Αυλης Κληρονομιάς- Κύπρου”- EDEN
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence του ΚΟΤ

Βράβευση του Αγρού ως “Καλύτερου Τουριστικού Προορισμού Αυλης Κληρονομιάς- Κύπρου”- EDEN

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού το ευρωπαϊκό πρόγραμμα European Destinations of Excellence (EDEN), στα πλαίσια του οποίου η Κοινότητα του Αγρού επελέγη ως “Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού το ευρωπαϊκό πρόγραμμα European Destinations of<...> Excellence (EDEN), στα πλαίσια του οποίου η Κοινότητα του Αγρού επελέγη ως “Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός Aυλης Κληρονομιάς- Κύπρου”, για την διοργάνωση του Φεστιβάλ του Ρόδου. Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μονάδα Τουρισμού, συμμετείχαν συνολικά 20 κράτη, καθένα από τα οποία ανέδειξε το δικό του Eθνικό Nικητή Προορισμό.

Για την επιλογή του “Καλύτερου Τουριστικού Προορισμού Aυλης Κληρονομιάς” της Κύπρου, ο ΚΟΤ προκήρυξε Εθνικό Διαγωνισμό, στα πλαίσια του οποίου υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από 3 περιοχές: τον Αγρό, την Μαραθάσσα και την Σολέα. Ο Αγρός βραβεύθηκε για το Φεστιβάλ του Ρόδου που αποτελεί μια εκδήλωση ανάδειξης της άϋλης κληρονομιάς του τόπου ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας της Κοινότητας με επιχειρηματίες του τουρισμού, των παραγωγών τοπικών προϊόντων και της εμπλοκής των νέων.

Ο Αγρός έχει περιληφθεί στην επιλεγμένη ομάδα των 20 ευρωπαϊκών νικητών Προορισμών και προβάλλεται σε μια πανευρωπαϊκή τουριστική καμπάνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΚΟΤ. Η προβολή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάδειξη μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος www.cyprus-eden.com, ταινίας και εντύπου προβολής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να προβάλει και να βραβεύσει τα 20 ευρωπαϊκά προγράμματα EDEN και τους νικητές προορισμούς, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Τουρισμού 2008, που έγινε στο Μπορντώ στην Γαλλία, στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2008.

Η Τελετή Βράβευσης είχε δυνατότητα προβολής σε εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών δια μέσου της ζωντανής μετάδοσης από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι 20 νικητές προορισμοί “Καλύτεροι Αναδυόμενοι Προορισμοί Υπαίθρου” προβλήθηκαν επίσης σε εκθεσιακό χώρο με κατά την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Τουρισμού 2008.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού 2008 τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι του τομέα του τουρισμού, μεταξύ των οποίων ο κ. Frangialli, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, υπουργοί Τουρισμού ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ των οποίων και ο κ. Αντώνης Πασχαλίδης, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου ως επίσης και η κα Κατσούρη, γενική διευθύντρια του ΚΟΤ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Κύπρου.

Η βράβευση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο και συνάδει με τους στόχους της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης για αειφόρα ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού περιλαμβανομένου και της ανάδειξης της άυλης κληρονομιάς της Κύπρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024