Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΞένοι δημοσιογράφοι και tour operators στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ξένοι δημοσιογράφοι και tour operators στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, έχει προσκαλέσει από 25 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, tour operators και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο…

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), στα πλαίσια του εορτασμού της<...> Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, έχει προσκαλέσει από 25 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, tour operators και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ώστε να τους παρουσιάσει ένα καινούριο και έντονα ποιοτικό προφίλ της Αττικής, αλλά και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού.

Μάλιστα, για την πραγματοποίηση αυτής της ενέργειας, ο HATTA βρήκε υποστηρικτές και άλλους σημαντικούς φορείς, όπως τον ΕΟΤ και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, με τους οποίους συνεργαζόμενος θα καταφέρει να διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με προσκεκλημένους εκπρόσωπους σημαντικών ξένων Tour Operators, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν εξειδικευμένοι στις θεματικές μορφές τουρισμού, δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου, αλλά και άλλων εκπρόσωπων των ΜΜΕ από όλο τον κόσμο.

Ακόμα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια προσυπογράφεται -πέραν του ΗΑΤΤΑ- από τους τουριστικούς φορείς Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ), Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (ΕΕΕΠ), Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν (ΓΠΟΠ), Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ακτοπλοίας (ΠΕΝΠΑ) κ.λ.π.., καθώς από τις συζητήσεις εκεί θα επηρεαστεί αισθητά το μέλλον όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου τουρισμού.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ανανεωμένο τουριστικό μας προϊόν αλλά και ειδικότερα η Αθήνα και η Αττική, ως τουριστικός προορισμός με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος θα περιέχει έντονα τα στοιχεία του πολιτισμού, συνδυασμένα με τις θεματικές μορφές τουρισμού.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι επιλεγμένες για να προβάλουν το νέο τουριστικό προφίλ αλλά και τις νέες υποδομές μας μέσα από μια συμπαγή και ποιοτική αισθητική, η οποία θα μπορεί να προσελκύσει τον ποιοτικό τουρισμό σχετικά με τις συνδυασμένες θεματικές μορφές τουρισμού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, (Η μουσική των λαών- Ο ήχος των Βαλκανίων) στις οποίες θα συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο των δράσεων έχει προγραμματιστεί η προβολή των εκδηλώσεων από τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού όπως BBC, Βελγική τηλεόραση, γαλλική τηλεόραση κλπ., από τα ΜΜΕ του Απόδημου Ελληνισμού κ.λ.π. Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας της Συναυλίας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Ευαγγέλου “το πρόγραμμα καταρτίσθηκε με στόχο να δείξουμε στους ξένους Tour Operators και τους δημοσιογράφους μια ποιοτικά και πολιτιστικά αναβαθμισμένη τουριστική εικόνα της χώρας μας. Η πραγματοποίηση των δράσεων αυτών λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιστεύουμε ότι θα συμβάλει τόσο στην ενδυνάμωση του θετικού μηνύματος για την Ελλάδα προς όλο τον κόσμο όσο και στο να διατηρήσουμε την χώρα μας στην επικαιρότητα. Σε αυτό το πλαίσιο προωθούμε την αναμετάδοση της συναυλίας από τα ΜΜΕ, σε όλες τις βασικές και σημαντικές αγορές της Ευρώπης.”

Το πρόγραμμα των προσκεκλημένων

Ξενάγηση σε σημεία λιγότερο γνωστά όπως είναι το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπιείο καθώς και στους ενοποιημένους αρχαιολογικούς χώρους, στις καινούριες υποδομές και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Προβολή σε συνεδριακό χώρο, ενός σύντομου φιλμ το οποίο παρουσιάζει αυτό το καινούριο προφίλ της Αττικής.

Παρακολούθηση της συναυλίας στο Ηρώδειο ” Η μουσική των λαών- Ο ήχος των Βαλκανίων”.

Ταξίδι στην Επίδαυρο με στόχο να προβληθούν οι δυνατότητες για θεματικές μορφές τουρισμού και
συγκεκριμένα:
– Του θαλάσσιου τουρισμού μέσω της χρήσης πολυτελών θαλαμηγών,
– Του πολιτιστικού τουρισμού μέσω ξενάγησης στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Αντίστοιχες δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθέσεων “Philoxenia” στη Θεσσαλονίκη.

Τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης θα συνοδεύουν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών σχεδιάζεται ημερίδα, όπου περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν σύντομα το τουριστικό τους προϊόν σε διοργανωτές ταξιδιών και δημοσιογράφους. Θα επακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία νέων συνδυασμένων τουριστικών πακέτων προς τις περιοχές αυτές, τα οποία θα σχετίζονται κυρίως με τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Οι συναυλίες

Η συναυλία με τίτλο “Η Μουσική των Λαών – Ο Ήχος των Βαλκανίων” θα παρουσιαστεί για δυο παραστάσεις στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου). Οι δύο συναυλίες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΕΟΤ, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) και των προαναφερομένων φορέων και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Οι συναυλίες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν στις 5 & 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Τουριστικής Έκθεσης “Philoxenia” 2004 και είναι εντεταγμένες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ “Δημήτρια”. Οι δυο συναυλίες αποτελούν μια συνεργασία του ΕΟΤ, του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) και των παραπάνω φορέων.

Στις συναυλίες συμμετέχουν 4 δημοφιλή συγκροτήματα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία.. Συγκεκριμένα από την Ελλάδα συμμετέχει η Σαβίνα Γιαννάτου, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνή αναγνώριση, με το εξαιρετικό το συγκρότημά της Primavera en Salonicο, το οποίο απαρτίζεται από υπέροχους σολίστες μουσικούς, παρουσιάζει ειδικά επιλεγμένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Ελλάδα και την Μεσόγειο.

Από την Βουλγαρία συμμετέχει ένα από τα πληρέστερα, καλύτερα και πιο δημοφιλή μουσικά φωνητικά σύνολα του κόσμου, ή 20μελής σχεδόν μυθική χορωδία “Angelite”. Οι “μυστηριώδεις” Βουλγαρικές Φωνές – “Angelite” προέρχονται από όλη την Βουλγαρική επικράτεια, και τα οποία έχουν σπουδάσει και την παραδοσιακή Βουλγαρική μουσική αλλά και την Δυτικότροπη μουσική τέχνη.

Από την Τουρκία συμμετέχουν ο Burhan Ocal, από τους λίγους Τούρκους καλλιτέχνες που πέτυχαν με τόση μεγάλη αναγνώριση να συνδυάσει τόσο καλά την Τουρκική παραδοσιακή μουσική της “αυλής του Σουλτάνου” και του φολκλόρ, με την σύγχρονη jazz και την νέα Τουρκική κλασσική μουσική. Η παρουσία του θα πραγματοποιηθεί με ένα καινούργιο σχήμα τους Trakya All Stars οι οποίοι είναι Τσιγγάνοι Roma και κατάγονται από την Ανατολική Θράκη.

Τέλος από την Σερβία θα συμμετάσχει η πολυβραβευμένη μπάντα χάλκινων πνευστών Bojan Ristic Orkestar.

Η συναυλία αποτελεί ένα μελωδικό ταξίδι που προβάλλει την μουσική παράδοση της Βαλκανικής, ένα πλούσιο άκουσμα ήχων οικείων μέσα στο χρόνο. Παραδοσιακά τραγούδια, μουσικές της Αυλής των Σουλτάνων σε τζαζ επεξεργασία, “αγγελικές φωνές, χάλκινα από την Σερβία, σε αποχρώσεις τσιγγάνικης Roma μουσικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024