Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαμία μείωση των πτήσεων στο Schiphol μετά τις απειλές των ΗΠΑ
Αεροδρόμια

Καμία μείωση των πτήσεων στο Schiphol μετά τις απειλές των ΗΠΑ

Η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε τα σχέδια περιορισμού του αριθμού πτήσεων στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ το επόμενο έτος.

Θλιβερά νέα για τους οικολογικά ανήσυχους. Πολύ καλύτερα, ωστόσο, για τους λάτρεις του αέρα. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter χθες την αναστολή της μείωσης του αριθμού των πτήσεων στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. Ο λόγος που δόθηκε είναι μια επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών, που εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» και καλεί την Ολλανδία «να λάβει επειγόντως όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Είναι αλήθεια ότι το θέμα έχει απασχολήσει ακόμα και την IATA αλλά και πολλές αεροπορικές εταιρίες.

Διαβάστε επίσης → IATA για τη μείωση των slots στο Schiphol: “Η ολλανδική κυβέρνηση βάζει φωτιά στο δικό της μαγαζί”

Ωστόσο, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική ή μάλλον είναι αλλού, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιστέκονται σε αυτή τη μείωση των πτήσεων από 500.000 σε 460.000 από το επόμενο έτος.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ εξέδωσε εντολή που απαιτεί από τις ολλανδικές αεροπορικές εταιρείες να κοινοποιήσουν πρώτα τα δρομολόγια πτήσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Στα μάτια των Ηνωμένων Πολιτειών, η μείωση της χωρητικότητας θα ήταν άδικη, μεροληπτική και αντίθετη προς τον ανταγωνισμό για τις αεροπορικές εταιρείες», σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές που αναγκαστικά φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν πιο αυστηρά μέτρα.

Φαίνεται ότι οι πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπερβεί τις περιβαλλοντικές επιθυμίες της Ολλανδίας, με την KLM να δηλώνει ικανοποιημένη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024