Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαIATA για τη μείωση των slots στο Schiphol: “Η ολλανδική κυβέρνηση βάζει φωτιά στο δικό της μαγαζί”
Αερομεταφορές

IATA για τη μείωση των slots στο Schiphol: “Η ολλανδική κυβέρνηση βάζει φωτιά στο δικό της μαγαζί”

Το Amsterdam Schiphol Airport θα μειώσει τις ετήσιες κινήσεις αεροσκαφών στις 452.500 από το 2024 σε μια κίνηση της ολλανδικής υπηρεσιακής κυβέρνησης για μείωση του θορύβου.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών IATA αντέδρασε στην επιβεβαίωση από τον Ολλανδό συντονιστή slots (χρονοθυρίδων) στο Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ για τις μειώσεις των slots από το καλοκαίρι του 2024.

Διαβάστε επίσης → Ευρωπαϊκοί φορείς αερομεταφορών: “Όχι στη μείωση χωρητικότητας στο Αεροδρόμιο Schiphol”

Ο αναπλ. γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Conrad Clifford, δήλωσε: “Η είδηση ότι οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Schiphol θα χάσουν slots από το καλοκαίρι του 2024 επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας για τις επιπτώσεις της αναγκαστικής μείωσης των αριθμών πτήσεων στο αεροδρόμιο. Εδώ είναι που τα άστοχα σχέδια της κυβέρνησης αντικρούουν την πραγματικότητα: λιγότεροι προορισμοί και λιγότερες επιλογές, με αποτέλεσμα λιγότερους ταξιδιώτες, απώλεια εργασίας και μειωμένες επενδύσεις που εισέρχονται στην Ολλανδία.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτήν η κατάσταση να είναι ‘helaas, pindakaas’ (σ.σ. ολλανδική έκφραση που σημαίνει ‘κρίμα, τι να κάνεις…’) . Διακυβεύονται πάρα πολλά. Οι θέσεις εργασίας σήμερα και η ευημερία της Ολλανδίας στο μέλλον θα ζημιωθούν από αυτήν την απόφαση. Αυτή η υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση, χωρίς καμία δημοκρατική εντολή, βάζει φωτιά στο δικό της μαγαζί. Όμως η Επιτροπή της ΕΕ θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει για να υπερασπιστεί τους δικούς της κανονισμούς. Και αυτό είναι σίγουρα το σήμα αφύπνισης που χρειάζονται άλλες κυβερνήσεις, για να υπενθυμίσουν στους Ολλανδούς τις ευθύνες τους, βάσει του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών αεροπορικών μεταφορών. Εν τω μεταξύ, η προσφυγή μας στο Ακυρωτικό Δικαστήριο μένει να εκδικαστεί. Ελπίζουμε το δικαστήριο να αποφασίσει γρήγορα για τη νομιμότητα του ‘Πειραματικού Κανονισμού’, που προκαλεί αυτό το χάος”.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2024, το αεροδρόμιο θα περιορίσει τις λειτουργίες του μεταξύ 23:00 και 07:00 σε μόλις 28.700 πτήσεις ετησίως, μια πτώση από το σημερινό μέγιστο όριο των 32.000 νυχτερινών πτήσεων. Το συνολικό ετήσιο ανώτατο όριο πτήσεων θα μειωθεί κατά σχεδόν 50.000 μετακινήσεις, σε 452.000. Επίσης θα γίνεται μειωμένη χρήση ορισμένων διαδρόμων, για την πρόληψη της ηχορύπανσης στους κατοίκους που μένουν κοντά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024