Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠολύωρη ταλαιπωρία για επιβάτες της British Airways στις ΗΠΑ

Πολύωρη ταλαιπωρία για επιβάτες της British Airways στις ΗΠΑ

Στο όνομα των νέων αυξημένων μέτρων ασφάλειας για τις πτήσεις που κατευθύνονται προς ή πετάνε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες το FBI καθήλωσε αεροσκάφος της British Airways ανακρίνοντας τους επιβάτες επί τρεις ώρες…

Στο όνομα των νέων αυξημένων μέτρων ασφάλειας για τις πτήσεις που κατευθύνονται προς ή πετάνε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες το FBI<...> καθήλωσε αεροσκάφος της British Airways ανακρίνοντας τους επιβάτες επί τρεις ώρες και υποχρέωσε αεροσκάφος των μεξικανικών αερογραμμών να επιστρέψει πίσω γιατί δεν είχαν ελεγχθεί επαρκώς οι επιβάτες του.

Συγκεκριμένα, πράκτορες του FBI και της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών έκαναν ανάκριση `ρουτίνας` των επιβατών της πτήσης 223 από το Λονδίνο, μόλις το Μπόινγκ προσγειώθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντούλες, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. “Υπήρχαν πολλοί επιβάτες σε αυτή την πτήση της British Airways με τους οποίους ήθελαν να μιλήσουν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του FBI, τηρώντας την ανωνυμία του. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Ραχέλ Σανμπάργκερ δήλωσε ότι το αεροσκάφος καθηλώθηκε σε διάδρομο του αεροδρομίου για έλεγχο. Δεν ανέφερε όμως τίποτα για το αποτέλεσμα των ανακρίσεων που έγιναν.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 223, με 247 επιβάτες, είχε αναχωρήσει από το Χίθροου το απόγευμα της Τετάρτης και προσγειώθηκε στο Ντούλες στις 02.06 (ώρα Ελλάδας). “Το FBI οδήγησε αμέσως το αεροσκάφος σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδρομίου και ανέκρινε όλους τους επιβάτες. Δεν γνωρίζουμε τί προκάλεσε αυτή την έρευνα”, δήλωσε ο Τζον Λαμπλ, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας. Τρεις ώρες μετά την προσγείωση και αφού ολοκληρώθηκε η ανάκριση των επιβατών οι αρχές επέτρεψαν στο αεροσκάφος να αρχίσει την προετοιμασία για την πτήση της επιστροφής προς το Λονδίνο. Επιβάτης της πτήσης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ουάσιγκτον ότι δεν ενημερώθηκαν για τους λόγους που οι αστυνομικές αρχές καθήλωσαν το αεροσκάφος και ανέκριναν όλους τους επιβαίνοντες.

Εν τω μεταξύ, η British Airways μετά από το συμβάν αυτό ματαίωσε την πτήση ΒΑ 223 της πρωτοχρονιάς με 180 επιβάτες επικαλούμενη “λόγους ασφαλείας έπειτα από σχετική προειδοποίηση της κυβέρνησης”, όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας και επιβεβαίωσε και το υπουργείο Μεταφορών. Ο εκπρόσωπος προσδιόρισε πως η απόφαση ελήφθη “περίπου τρεις με τέσσερις ώρες” προτού το αεροσκάφος με προορισμό το αεροδρόμιο Ντούλες στην Ουάσιγκτον απογειωθεί από το Χίθροου στο Λονδίνο στις 17.05, ώρα Ελλάδος.

Παράλληλα, οι New York Times αναφέρουν ένα άλλο περιστατικό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές αρχές ανάγκασαν ένα αεροσκάφος που ερχόταν από το Μεξικό να γυρίσει πίσω γιατί οι επιβάτες του δεν ελέγχθηκαν επαρκώς κατά την αναχώρησή τους. Πράγματι, το αεροσκάφος επέστρεψε στο Μεξικό, οι επιβάτες ελέγχθηκαν και πάλι και ξανάφυγαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024