Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυκοφαντικοί οι ισχυρισμοί ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μεθοδεύσεις στη διαχείριση θέσεων

Συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μεθοδεύσεις στη διαχείριση θέσεων

Με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο σχετικά με τη δήθεν επιλεκτική διάθεση αεροπορικών εισιτηρίων από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για τη διακίνηση ετεροδημοτών, η εταιρία επανέλαβε για ακόμη μια φορά σε ανακοίνωσητης […]

Με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο σχετικά με τη δήθεν επιλεκτική διάθεση αεροπορικών εισιτηρίων από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για τη διακίνηση ετεροδημοτών, η εταιρία επανέλαβε για ακόμη μια φορά σε ανακοίνωση<...>της πως “οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εξυπηρετούν, όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τα πολιτικά κόμματα μέσω της Διακομματικής Επιτροπής”.

Έτσι και τώρα, διέθεσαν τις κενές θέσεις όλων των δρομολογίων του εσωτερικού προς την περιφέρεια με επιστροφή στα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και του ΠΑΣΟΚ. Με βάσει την απόφαση αυτή, διατέθηκαν 32.228 θέσεις σε όλα τα κόμματα. Οι διαθέσιμες αυτές θέσεις διανεμήθηκαν κατΆ αναλογία ποσοστού κομμάτων σύμφωνα με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Έτσι με σύμφωνη απόφαση των εκπροσώπων των κομμάτων έλαβαν: ΝΔ 14.632 θέσεις, ΠΑΣΟΚ 13.052 θέσεις, ΚΚΕ 1.901, ΣΥΡΙΖΑ 1.064.

Η όλη διαδικασία έτυχε της πλήρους αποδοχής των εκπροσώπων των κομμάτων και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δέσμευσαν τις ανωτέρω θέσεις για τα ως άνω πολιτικά κόμματα. Μέσω της Διακομματικής Επιτροπής η εταιρία γνώρισε στα πολιτικά κόμματα και την έκπτωση επί του ναύλου του εισιτηρίου για την διακίνηση των ετεροδημοτών τους.

Όπως επισημαίνει: Δεν έγινε καμία διάκριση και κανένας αποκλεισμός σε οποιαδήποτε πτήση. Η εταιρία εκτελεί το πρόγραμμα τακτικών πτήσεων κανονικά ως είχε εξαγγελθεί. Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη όμως το γεγονός ότι, κατά τις δύο τελευταίες ημέρες επί συνόλου διατεθέντων στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα 4.242 θέσεων, χρησιμοποιήθηκαν μόνο 54 και αποδεσμεύτηκαν όλες οι υπόλοιπες, δηλαδή 4.188 θέσεις. Ακόμη και χτες, 13.09.07, επί 1.603 δεσμευμένων θέσεων υπέρ του ΠΑΣΟΚ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να γίνεται χρήση λιγότερο από 700 θέσεις”.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ουδέποτε δέχθηκαν αίτημα για μισθωμένες πτήσεις (τσαρτερ) είτε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., είτε από το συνεργαζόμενο με αυτό τουριστικό γραφείο. Η εταιρία βεβαίως μισθώνει στην ελεύθερη αγορά αεροσκάφη ή και ώρες διαθέσιμων αεροσκαφών ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ενδιαφερομένων. Ως εκ τούτου η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών διαψεύδει ως συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μεθοδεύσεις στη διαχείριση των θέσεων και τονίζει ότι, όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έτσι και φέτος τα πολιτικά κόμματα εξυπηρετούνται με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω της Διακομματικής Επιτροπής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024