Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεργασία Boeing και General Electric για πώληση αεροσκαφών στην Κίνα

Συνεργασία Boeing και General Electric για πώληση αεροσκαφών στην Κίνα

Η εταιρίες Boeing και General Electric υπογράφουν σήμερα συμφωνία για την πώληση μηχανών αεροσκαφών, αξίας 2,4 δισ. δολ. με κινεζικές αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να μειωθεί το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης […]

Η εταιρίες Boeing και General Electric υπογράφουν σήμερα συμφωνία για την πώληση μηχανών αεροσκαφών, αξίας 2,4 δισ. δολ. με κινεζικές<...> αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να μειωθεί το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας με τις ΗΠΑ.

Η αγορά, περιλαμβάνει 2.400 νέα αεροσκάφη, αξίας περίπου 197 δισ. δολ. που αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 20 έτη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της χώρας. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξάνεται συνεχώς και φέτος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 1/4, φθάνοντας τα 130 δισ. δολάρια.

“Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης να δείξουνε και στους δύο λαούς ότι προσπαθούν να ισορροπήσουν την κατάσταση”, ανέφερε ο Joseph Lau, ο οποίος διαχειρίζεται 13 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Tai Fook Asset Management Ltd. στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας ότι “Η κίνηση κρίνεται θετική τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης. Πολλές θέσεις εργασίας έχουν μεταφέρει οι ΗΠΑ στην Κίνα και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό”.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες Αir China, Shandong Airlines Co., Xiamen Airlines Co., Hainan Airlines Co., και Shenzhen Airlines Co., σε ξεχωριστές δηλώσεις των εκπροσώπων τους στο Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν ότι όλες μαζί θα προβούν στην αγορά 30 αεροσκαφών μονής σειράς θέσεων Boeing 737.

H Boeing, που εδρεύει στο Σικάγο, κατέχει περίπου το 60% της αγοράς της Κίνας, ενώ βασίζεται στις αεροπορικές εταιρίες της χώρας, οι οποίες μένοντας πιστές σε αυτήν θα την καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστική έναντι της Airbus SAS.

Η Hainan Airlines, αεροπορική εταιρία της βορείου Κίνας, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας George Soros, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε, ότι, θα αγοράσει οκτώ αεροσκάφη τύπου Boeing 737.

H Shandong Airlines, που εδρεύει στην ανατολική Κίνα θα αγοράσει επτά αεροσκάφη, η Air China που πετά με τα χρώματα της σημαίας της χώρας θα αγοράσει πέντε Boeing 737, τη στιγμή που η Xiamen Airlines και η Shenzhen Airlines, είπαν ότι θα προβούν στην αγορά πέντε αεροσκαφών η κάθε μία.

Η συμφωνία για την αγορά 30 αεροσκαφών, μεταξύ των κινεζικών αεροπορικών εταιριών και της Boeing, θα είναι ύψους περίπου 2,01 δισ. δολ., σύμφωνα με τις τιμές του καταλόγου. Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737-700 κοστίζει τουλάχιστον 55 εκατ. δολ., ένα Boeing 737-800 64,5 εκατ. δολ. και ένα Boeing 737-900, 68,5 εκατ. δολ. Σημειώνεται, ότι, συνήθως στις εν λόγω τιμές του καταλόγου γίνονται από την Boeing έκπτωση.

Από την άλλη πλευρά, η General Electric, η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής μηχανών για αεροσκάφη στον κόσμο, θα πουλήσει μηχανές αξίας 360 εκατ. δολ. στις αεροπορικές εταιρείες της Κίνας. Η General Electric μαζί με τη γαλλική Snecma SA, κατασκευάζει μέσω εταιρείας venture, τις μηχανές CFM56-7B, που χρησιμοποιούνται στα Boeing 737. Κάθε αεροσκάφος τέτοιου τύπου, φέρει μία ή δύο μηχανές CFM56-7B. Η τιμή καταλόγου για τις εν λόγω μηχανές, είναι τουλάχιστον έξι εκατ. δολ. η μία, ανέφερε ο Ben Gong, υπεύθυνος πωλήσεων της General Electric Aircraft Engines China, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας ότι “Μελλοντικά θα γίνουν και ξεχωριστές παραγγελίες για εξαρτήματα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας”.

Η General Electric εκτιμά ότι τα έσοδά της από τη δραστηριότητά της στην Κίνα έως το 2005 θα ανέλθουν σε πέντε δισ. δολ., υψηλότερα από τα 2,6 δισ. δολ. που εμφάνισε φέτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Jeffrey Immelt.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024