Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ γνώμη των ελλήνων για την έκθεση WTM και η ελληνική παρουσία

Η γνώμη των ελλήνων για την έκθεση WTM και η ελληνική παρουσία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Θετικά ήταν τα φετινά σχόλια για την ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market που γίνεται στο Λονδίνο, με πρώτο σχόλιο αυτό της πολύ βελτιωμένης εμφάνισης του ελληνικού περιπτέρου…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Θετικά ήταν τα φετινά σχόλια για την ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market που γίνεται στο Λονδίνο, με πρώτο σχόλιο<...> αυτό της πολύ βελτιωμένης εμφάνισης του ελληνικού περιπτέρου.

Φέτος το ελληνικό περίπτερο κατελάμβανε χώρο ίσο με 1.200 τ.μ., τον μεγαλύτερο χώρο που είχε ποτέ στην συγκεκριμένη έκθεση και βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο της νότια πλευράς του εκθεσιακού κέντρου ExCel. Ήταν εργονομικό, φωτεινό, και ευρύχωρο. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης, αυτό το συγκεκριμένο περίπτερο θα εμφανισθεί στις περισσότερες εκθέσεις του εξωτερικού στις οποίες θα λάβει μέρος η χώρας μας.

Ο μεγάλος όμως απών από την έκθεση ήταν η κυβερνητική παρουσία. Τις δύο πρώτες μέρες της έκθεσης ήταν παρών ο κ. Πατέλλης, ενώ η απουσία του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου, ήταν αισθητή. Όπως αναφέρθηκε από κυβερνητικό στέλεχος, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έκθεση κυρίως για λόγους υγείας. Όμως τα παράπονα από τους tour operators, πολλοί από τους οποίους ήθελαν να συναντήσουν την ηγεσία του τουρισμού μας για να συζητήσουν διάφορα προβλήματα, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλα.
Μιλώντας με ένα από τους βασικότερους εξειδικευμένους tour operators για Ελλάδα, τον κ. Κώστα Μάρκου, ιδιοκτήτη του γραφείου Kosmar που πέρσι έστειλε στην χώρα μας περίπου 260.000 Βρετανούς τουρίστες, διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα του τουρισμού μας θα πρέπει να συζητηθούν διεξοδικά. Ο κ. Μάρκου σχετικά με τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετώπισε το Φαληράκι της Ρόδου το περασμένο καλοκαίρι μας τόνισε ότι “χρειάζεται αστυνόμευση, και πρέπει να ελέγχονται πολύ αυστηρά όλα τα μπαρ της περιοχής, να μην ξεπερνούν την ώρα λειτουργίας τους, να μην δίνουν ποτά σε ανήλικους, να μην επιτρέπουν την είσοδο σε υπεράριθμους, να υπάρχει αστυνομία γύρω από τα μπαρ, και μάλιστα καλό θα ήταν να ακολουθηθεί το παράδειγμα της περιοχής Μάλια στην Κρήτη όπου τα μπαρ έχουν ιδιωτική αστυνομία, και μόλις οι θαμώνες παρεκτρέπονται εκδιώκονται.” Ο κ. Μάρκου τόνισε ότι τα πραγματικά προβλήματα του τουρισμού μας είναι οι ελλιπείς υποδομές, η κακή κατάσταση των περιφερειακών μας αεροδρομίων, οι δρόμοι, η αποχέτευση στα μικρά νησιά, η ύδρευση και άλλα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαληρακίου κ. Ιατρίδη Γιάννη, “το Φαληράκι αδικείται”. Σχετικά με την αστυνόμευση μας είπε ότι “όταν υπήρχε πολύ μεγάλη αστυνόμευση μας είχαν κατηγορήσει για υπεραστυνόμευση με αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, που είναι η ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο Φαληράκι, που θα γίνει φέτος. Είναι αλήθεια ότι μερικά υπαίθρια μπαρ πολλές φορές είχαν υπεράριθμούς, όμως όλα λειτουργούν νόμιμα και έχουν τις άδειες που χρειάζεται. Το πρόβλημα στο Φαληράκι, το οποίο έχει πολλά ξενοδοχεία πρώτης κατηγορίας και μεγάλο αριθμό υψηλού τουρισμού, είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ξεπερνούν τις 10.000 κλίνες, και πολλές φορές φέρνουν τουρίστες ανεξέλεγκτα. Βέβαια, την πραγματική ζημιά την κάνουν οι λεγόμενοι reps, οι αντιπρόσωποι των Tour Operators που στην προσπάθεια τους να πουλήσουν περισσότερο και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους ξεπερνούν τα όρια”.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, η χώρα μας δεν χρειάζεται διαφήμιση, διότι “Οι Εγγλέζοι πλέον ξέρουν την Ελλάδα πολύ καλά. Αυτή βέβαια η γνώμη δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και τον διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Παναγιώτη Αργυρό, ο οποίος μάλιστα μας τόνισε ότι στόχος του φέτος είναι να ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας τον Ιανουάριο, αφού έχει ήδη ανατεθεί στην Adel η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024