Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπεύθυνες οι αεροπορικές εταιρίες για το χώρο των επιβατών στα αεροσκάφη
Μανώλης Μαυρομμάτης

Υπεύθυνες οι αεροπορικές εταιρίες για το χώρο των επιβατών στα αεροσκάφη

Τον περιορισμένο χώρο, που διατίθεται στους επιβάτες της οικονομικής θέσης έθιξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μανώλης Μαυρομμάτης. “Όταν πρόκειται για υπερατλαντικά ή […]

Τον περιορισμένο χώρο, που διατίθεται στους επιβάτες της οικονομικής θέσης έθιξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μανώλης Μαυρομμάτης. “Όταν πρόκειται για υπερατλαντικά ή άλλα πολύωρα ταξίδια, δεν είναι<...>λίγες οι φορές που ο χώρος ανάμεσα στα καθίσματα στην οικονομική θέση είναι πολύ μικρότερος από ότι στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια, για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι επιβάτες. Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών”, ανέφερε στη ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

“Οι κανόνες ασφαλείας που έχουν καθοριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) σχετικά με την εκκένωση μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν αντίκτυπο στη διαρρύθμιση του χώρου του θαλάμου επιβατών και, κατά συνέπεια, στην απόσταση μεταξύ των καθισμάτων. Οι αεροναυπηγοί τηρούν τους ισχύοντες κανόνες με βάση διάφορα βιομετρικά δεδομένα. Ωστόσο, δεν έχει καθοριστεί ελάχιστη απόσταση μεταξύ των καθισμάτων”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών Επίτροπος, κ. Ζακ Μπαρό.

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές έχουν αυξηθεί οι βιομετρικές διαστάσεις των επιβατών. Ο EASA προγραμματίζει να δρομολογήσει μελέτη σχετικά με το βάρος των επιβατών και των αποσκευών, στην οποία θα συμπεριληφθούν και άλλα βιομετρικά δεδομένα σχετικά με τους επιβαίνοντες στα αεροσκάφη, καθώς και βιβλιογραφική μελέτη σχετικά με την έρευνα επί θεμάτων υγείας κατά την πτήση. Ο EASA, ως οργανισμός ασφαλείας, επικεντρώνεται σε θέματα ασφαλείας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των προαναφερόμενων μελετών, ο Οργανισμός θα διαπιστώσει κατά πόσον χρειάζεται ή όχι τροποποίηση των κανόνων ασφαλείας και θα εξετάσει λύσεις που ενδεχομένως θα επιφέρουν βελτιώσεις, εφόσον και εκεί που χρειάζονται.

Ωστόσο, οι αερομεταφορείς είναι ελεύθεροι να παραγγέλνουν στους κατασκευαστές αεροσκαφών τη διαρρύθμιση του χώρου του θαλάμου επιβατών που θεωρούν κατάλληλη για τους πελάτες τους, υπό τον όρο ότι τηρούνται οι ισχύοντες κανόνες αξιοπλοΐας που έχουν καθοριστεί από τον EASA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024