Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπαραίτητη η εξοικονόμηση 23 – 25 εκατ. δολαρίων για την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών

Απαραίτητη η εξοικονόμηση 23 – 25 εκατ. δολαρίων για την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών

Aκαρπες και αναποτελεσματικές αποδείχτηκαν και οι χτεσινές συνομιλίες της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας. Αρχικά, ο μεσολαβητής συναντήθηκε […]

Aκαρπες και αναποτελεσματικές αποδείχτηκαν και οι χτεσινές συνομιλίες της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών με<...> τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας. Αρχικά, ο μεσολαβητής συναντήθηκε και με την εταιρία και με τους εκπροσώπους των συντεχνιών, αλλά στη συνέχεια προτίμησε να συζητήσει με την κάθε συντεχνία ξεχωριστά, παράλληλα ωστόσο και με την εταιρία, ελπίζοντας να βρεθεί ένα κοινό σημείο μεταξύ τους, ώστε να συνεχίσει η εταιρία ανενόχλητη την εύρυθμη λειτουργία της.

Μέχρι χτες ο μεσολαβητής κατέγραφε τις θέσεις των δύο πλευρών επί 30 σημείων, τα οποία καθορίστηκαν. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος τελειώνει, ο μεσολαβητής θα επιδιώξει εντός των ημερών να καταθέσει τη συμβιβαστική του πρόταση. Χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανικών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Χαράλαμπος Κολοκοτρώνης ανέφερε ότι “επειδή το θέμα της επιβίωσης της εταιρίας `επείγει`, η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας προς τα δύο μέρη μπορεί να υποβληθεί από μέρα σε μέρα”.

Βέβαια, πίσω από όλες αυτές τις συνομιλίες και την προσπάθεια εύρεσης μιας κοινής λύσης για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, κρύβεται η προσπάθεια της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών να εξοικονομήσει 23 – 25 εκατ. δολάρια, τα μισά εκ των οποίων επιδιώκει να τα εξασφαλίσει από τους εργαζόμενους, ενώ τα υπόλοιπα από την αύξηση των εισοδημάτων της και από τη λήψη άλλων μέτρων, που σχετίζονται με τη μείωση του στόλου και τις αλλαγές του δικτύου πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024