Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ SIA δημιουργεί ιστορία στις αερομεταφορές με το Α345Leadership

Η SIA δημιουργεί ιστορία στις αερομεταφορές με το Α345Leadership

H Singapore Airlines (SIA) αποκάλυψε το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους που θα προστεθεί στο στόλο της και το οποίο είναι το μακράς ακτίνας δράσεως Airbus 340-500. Το αεροσκάφος A340-500 της Singapore […]

H Singapore Airlines (SIA) αποκάλυψε το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους που θα προστεθεί στο στόλο της και το οποίο<...> είναι το μακράς ακτίνας δράσεως Airbus 340-500. Το αεροσκάφος A340-500 της Singapore Airlines θα ονομάζεται A345Leadership και θα πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εμπορική πτήση παγκοσμίως άνευ στάσης.

Το Α345Leadership της SIA θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2004 με καθημερινές πτήσεις από τη Σιγκαπούρη προς το Λος Aντζελες, ενώ τον Αύγουστο του 2004, θα ακολουθήσουν πτήσεις προς Ν. Υόρκη. Η πτήση της SIA προς Λος Aντζελες θα διαρκεί 16 ώρες, ενώ η πτήση της επιστροφής περίπου 18,5 ώρες. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται 1,5-2 ώρες σε σύγκριση με τις τωρινές πτήσεις με μια στάση της εταιρίας. Επίσης, η διάρκεια της πτήσης από Ν. Υόρκη προς Σιγκαπούρη θα μειωθεί κατά δύο ώρες, ενώ από Σιγκαπούρη προς Ν. Υόρκη κατά έξι και θα είναι περίπου 18 ώρες προς κάθε κατεύθυνση.

“Ονομάσαμε το αεροσκάφος Α345Leadership για να τονίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και τη διαρκή δέσμευση της SIA για πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες. Με το Α340-500, παρέχουμε υπηρεσίες άνευ στάσεων προς μακρινούς προορισμούς, που μεταφράζονται σε περισσότερη ευκολία, άνεση και εξοικονόμηση χρόνου. Ο τύπος αυτός αεροσκάφους είναι ειδικά σχεδιασμένος για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους”, επεσήμανε ο Εμπορικός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της SIA, Michael Tan.

“Καινοτομήσαμε με τις άνευ στάσεων πτήσεις από Σιγκαπούρη προς Λονδίνο, καθώς και στο δρομολόγιο Χονγκ Κονγκ-Σαν Φρανσίσκο, και θα το ξανακάνουμε με το Α345Leadership”, προσέθεσε ο κος Tan.

Η εταιρία, επίσης, καινοτομεί και ως προς την πρωτότυπη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του αεροσκάφους Α345Leadership. Το αεροσκάφος αυτό διαθέτει 181 καθίσματα σε μια ευρύχωρη καμπίνα που περιλαμβάνει δυο θέσεις, την Raffles (Επιχειρηματική Θέση) και μια νέα θέση την Αναβαθμισμένη Οικονομική Θέση.

Η Αναβαθμισμένη Οικονομική Θέση του Α345Leadership

Η καινούρια αυτή ταξιδιωτική θέση της SIA θα διαθέτει 117 καθίσματα σε σειρές των 2-3-2, με μήκος καθίσματος (seat pitch) 37’’, κλίση πλάτης καθίσματος (seat recline) 8’’ και φάρδος καθίσματος 20’’. Τα καθίσματα, επίσης, διαθέτουν δερμάτινα προσαρμόσιμα μαξιλαράκια, πρωτοποριακές βάσεις για τα πόδια, καθώς και μια προσωπική οθόνη 9“ για ψυχαγωγία κατά την πτήση. Στην καμπίνα της θέσης αυτής, η SIA έχει, επίσης, τοποθετήσει παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Raffles Class (Επιχειρηματική Θέση) του Α345Leadership

Η Raffles Class (Επιχειρηματική Θέση) του Α345Leadership θα διαθέτει 64 από τα φημισμένα καθίσματα-κρεβάτια, τα λεγόμενα SpaceBeds, σε σειρές 2-2-2 με μεγαλύτερο μήκος καθίσματος 64“.

Το SpaceBed διαθέτει φάρδος κρεβατιού 26“ και μήκος 78“, καθώς και προσαρμόσιμο μαξιλαράκι και βάση στήριξης των ποδιών. Η προσωπική οθόνη 10.4“ προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν το ευρύ σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της SIA, ενώ μια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε κάθισμα θα εξυπηρετήσει τον επιβάτη που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το φορητό υπολογιστή του.

Aλλα χαρακτηριστικά του Α345Leadership

Ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό του αεροσκάφους Α345Leadership είναι τα σημεία συνάθροισης των επιβατών στην Επιχειρηματική και την Αναβαθμισμένη Οικονομική Θέση, όπου μπορούν να συγκεντρώνονται για συζήτηση. Στην Αναβαθμισμένη Οικονομική Θέση θα υπάρχει, επίσης, ένας χώρος όπου οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται ποτά ή σνακ.

Όλα τα καθίσματα θα είναι εξοπλισμένα με το πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της SIA, το KrisWorld, το οποίο προσφέρει περισσότερες από 200 επιλογές ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, μουσικών σταθμών, επιλογών CD και παιχνιδιών. Αυτά διατίθενται χάρη στο τελευταίο Matsushita System 3000 AVOD (audio and video on demand) το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να σταματούν, να προχωρούν μπροστά ή να γυρίζουν πίσω κατά βούληση οποιοδήποτε ακουστικό πρόγραμμα ή βίντεο.

Όπως σημείωσε ο κος Tan, “το εσωτερικό των αεροσκαφών Α340-500, από τη διαμόρφωση της καμπίνας μέχρι τα καθίσματα, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διασφαλίζει εξαιρετική άνεση σε όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις για επαγγελματικούς λόγους, ώστε οι τελευταίοι να φθάνουν στον προορισμό τους ξεκούραστοι”.

Οι συχνοί επιβάτες της SIA (KrisFlyers) που θα ταξιδέψουν με το Α345Leadership από το Φεβρουάριο μέχρι το τέλος του Μαΐου 2004, θα κερδίζουν διπλά μίλια Στην πτήση αυτή, κατά την ίδια περίοδο, θα προσφέρεται επίσης και μια έκπτωση 25% με την αγορά ενός κανονικού εισιτηρίου της Raffles Class (Επιχειρηματικής Θέσης).

Οι πτήσεις των Α340-500 μεταξύ Σιγκαπούρης και Λος Aντζελες θα λειτουργήσουν προσθετικά στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες προς την πρωτεύουσα αυτή του εμπορίου και της ψυχαγωγίας. Προς το παρόν, η SIA εξυπηρετεί το συγκεκριμένο προορισμό με δυο καθημερινές πτήσεις μέσω Ταιπέι και Τόκιο. Τα εισιτήρια για τα Α340-500 θα διατίθενται στα γραφεία εισιτηρίων της SIA, στην ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς και από ταξιδιωτικούς πράκτορες από τις 16 Οκτωβρίου 2003.

Η SIA παρήγγειλε δέκα Α340-500 το 1998, πέντε με αμετάκλητη παραγγελία και πέντε με επιλογή. Η παραγγελία κόστισε US$2,2 δισεκατομμύρια, περιλαμβάνοντας το κόστος των ανταλλακτικών και των εφεδρικών μηχανών. Τα Α340-500 θα διαθέτουν 4 μηχανές Rolls Royce Trent 553.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1997 – χρονολογία παραλαβής των πρώτων Boeing 777 – που προστίθενται στο στόλο της SIA αεροσκάφη νέου τύπου.

Στις 26 Οκτωβρίου, ο ενεργός στόλος της SIA θα περιλαμβάνει 51 Β777 και 27 Β747, δηλαδή σύνολο 78 αεροσκαφών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024