Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέες αναταραχές στις Κυπριακές Αερογραμμές και απειλές για απεργία

Νέες αναταραχές στις Κυπριακές Αερογραμμές και απειλές για απεργία

Με νέες απεργίες και αναταραχές απειλούν οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, και συγκεκριμένα οι αεροσυνοδοί στην περίπτωση που η διεύθυνση της εταιρίας προχωρήσει σε υποβιβασμό των αρχιαεροσυνοδών…

Με νέες απεργίες και αναταραχές απειλούν οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, και συγκεκριμένα οι<...> αεροσυνοδοί στην περίπτωση που η διεύθυνση της εταιρίας προχωρήσει σε υποβιβασμό των αρχιαεροσυνοδών.

Η συντεχνία των αεροσυνοδών κατηγορεί τις Κυπριακές Αερογραμμές ότι υποβιβάζει 10 από τους 27 αρχιαεροσυνοδούς. Ο πρόεδρος των αεροσυνοδών Αντρέας Κουτουρούσης κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας της χώρας ότι ‘κάνει τα στραβά μάτια’ ενώ παραβιάζονται πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης.

Οι αεροσυνοδοί, καλούν την ηγεσία του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου να κάνει δεύτερες σκέψεις και να δεχθεί την πρόταση τους για πρόωρη αφυπηρέτηση. Ο εκπρόσωπος τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής ανέφερε ότι η εταιρία πρότεινε πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων λιρών για καθένα από τους υπεράριθμους αεροσυνοδούς για να αφυπηρετήσουν.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι αν οι αεροσυνοδοί απεργήσουν, η ενέργειά τους θα ισοδυναμούσε με πισώπλατη μαχαιριά για την εταιρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024