Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαρουσία ΥΕΝ τα εγκαίνια της βάσης προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στην Πάτρα

Παρουσία ΥΕΝ τα εγκαίνια της βάσης προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στην Πάτρα

“Μέρα γιορτής” χαρακτηρίστηκε η χθεσινή μέρα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννης, καθώς η αχαϊκή πρωτεύουσα αποκτάαεροπορική σύνδεση με υδροπλάνα με το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, ενώ […]

“Μέρα γιορτής” χαρακτηρίστηκε η χθεσινή μέρα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννης, καθώς η αχαϊκή πρωτεύουσα αποκτά<...>αεροπορική σύνδεση με υδροπλάνα με το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια οι γραμμές θα διευρυνθούν και προς άλλα νησιά του Ιονίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

Ο υπουργός, ο οποίος έφτασε στην Πάτρα με υδροπλάνο, εγκαινίασε τη βάση προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης των υδροπλάνων, ενώ σε δηλώσεις του ανάφερε: “με σύγχρονα μέσα δίνουμε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και πλέον οι κάτοικοι των νησιών δεν θα αισθάνονται απομονωμένοι”.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, τα υδροπλάνα της AirSea Lines θα αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας και σε πρώτη φάση θα ενώσουν την Αχαϊκή πρωτεύουσα με την Κέρκυρα, ενώ αργότερα θα εκτελεστούν πτήσεις και προς άλλα νησιά του Ιονίου.

Επίσης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτήρισε υψίστης σημασίας τη δρομολόγηση των υδροπλάνων και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσουν δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά των Κυκλάδων και του βορείου Αιγαίου.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Air Sea Lines που εκμεταλλεύεται τα υδροπλάνα τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: “Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά αισθανόμαστε τυχεροί γιατί μας βοήθησαν, τόσο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Η Πάτρα πλέον θα συνδέεται αεροπορικά όχι μόνο με τα νησιά του Ιονίου, αλλά και με άλλους προορισμούς, αφού στο μέλλον θα υπάρξει σύνδεση και με νησιά του Αιγαίου, αλλά και με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρών στην σύσκεψη ήταν και ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτήρισε τη δρομολόγηση των υδροπλάνων, ως άριστο παράδειγμα ελληνοκαναδικής επιχειρηματικής συνεργασίας. Όσον αφορά στα σχέδια του υπουργείου ο κ. υπουργός ανακοίνωσε ότι περιλαμβάνεται η δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου χωρητικότητας περίπου 1.000 θέσεων, ενώ ανάφερε ότι φιλοδοξία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι να μπουν στο Χρηματιστήριο οι Οργανισμοί Λιμένος.

Σε συνομιλία που είχε το TravelDailyNews με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Air Sea lines κ. Ηλία Ψυχογιό, δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για την σημερινή ημέρα και τα εγκαίνια της βάσης προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης. “Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και πιστεύουμε ότι η αεροπορική σύνδεση των νησιών του Ιονίου με την Πελοπόννησο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιών” και συνέχισε: “…σημαντική ευελπιστούμε ότι θα είναι και η αύξηση της τουριστικής κίνησης των εν λόγω νησιών”.

Το εισιτήριο για το δρομολόγιο Πάτρα – Κέρκυρα θα κοστίζει 80 ευρώ, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 50 λεπτά. Τέλος, ο κ. Ηλίας Ψυχογιός μας επεσήμανε ότι η γραμμή Ιωάννινα-Κέρκυρα, που εκτελείται από τον περασμένο Αύγουστο έχει αρκετά καλά αποτελέσματα, ενώ το δρομολόγιο εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024