Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροσφορές χωρίς μεγάλους αεροπορικούς παίχτες για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Προσφορές χωρίς μεγάλους αεροπορικούς παίχτες για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Επτά ήταν τελικά οι μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, οι οποίες προέρχονται από μεγάλους χρηματοοικονομικούς οίκους, όχι όμως από μεγάλες αεροπορικές εταιρίες…

Επτά ήταν τελικά οι μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών<...>, οι οποίες προέρχονται από μεγάλους χρηματοοικονομικούς οίκους, όχι όμως από μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού κατατέθηκαν στην πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά των όπως θα ήθελε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η έκτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης των “Ολυμπιακών Αερογραμμών” και άλλων τμημάτων του ομίλου Ολυμπιακής.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι “έκλεισε η προθεσμία για τις προσφορές με αρκετούς ενδιαφερόμενους από αεροπορικές εταιρίες και επενδυτές. Θα προχωρήσουμε,” συνέχισε, “στο επόμενο στάδιο με τους επικρατέστερους απ` αυτούς και όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια στο επόμενο στάδιο, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός.”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express μεταξύ των 7 υποψηφιοτήτων υπάρχει μόνο μια αεροπορική εταιρία, η περιφερειακή γερμανική Deutsche BA που είναι κατά πολύ μικρότερη των ΟΑ. Επίσης, υπάρχουν προσφορές από τις Olympic Investors και Chrysler Αviation αλλά και από τους δύο βασικούς μετόχους της Aegean, (όμιλοι Βασιλάκη και Λασκαρίδη). Πρωτοεμφανιζόμενοι, αντίθετα, είναι η ΒΑS (εδρεύουσα στα Channel Islands και με συμμετοχή τέως κορυφαίων στελεχών της Ολυμπιακής) και ο ολλανδικών συμφερόντων χρηματοπιστωτικός όμιλος Sure Estates.

Ο σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου στη διαδικασία (Lazard) καλείται το αργότερο μέσα στον επόμενο ενάμισι μήνα να εξετάσει ενδελεχώς το ουσιαστικό τμήμα των προσφορών για να ζητήσει στη συνέχεια την υποβολή οριστικού δεσμευτικού ενδιαφέροντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024