Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ
Αερομεταφορές

Αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al επιδιώκει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλεισθεί στο εξωτερικό, εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.

Στην ακύρωση των πτήσεων τους για λόγους ασφαλείας προς το Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προκαλώντας προβληματισμό στο Ισραήλ.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta ανέστειλε πρώτη τις πτήσεις στο Ισραήλ λέγοντας πως ένα από τα Μπόινγκ 747 του στόλου της που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Τελ Αβίβ μεταφέροντας 290 επιβάτες, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκτοξεύσεις ρουκετών και για συντρίμμια κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ. “H Delta διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gourion του Τελ Αβίβ. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), παίρνουμε αυτό το μέτρο για να εγγυηθούν την προστασία και την ασφάλεια των επιβατών και των υπαλλήλων” ανέφερε η  εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Αμέσως μετά η US Airways ακύρωσε τις πτήσεις 797 από το Τελ Αβίβ για τη Φιλαδέλφεια και 796, από τη Φιλαδέλφεια για το Ισραήλ. Στο site της εταιρείας United Airlines ανακοινώθηκε επίσης ότι η πτήση της από το Νιούαρκ για το Τελ Αβίβ ακυρώθηκε, διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροσκάφος.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για τις επόμενες 24 ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Λίγη ώρα αργότερα πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών. Η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gourion μέχρι νεωτέρας. “Η υπηρεσία ασφαλείας της Air France παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο. Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων παραμένει κορυφαία προτεραιότητά μας”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της. Η Lufthansa διέκοψε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για 36 ώρες. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επίσης τις θυγατρικές της, την Germanwings, την αυστριακή Austrian Airlines και την ελβετική Swiss. Η Air Berlin ανακοίνωσε επίσης ότι σταματά τις πτήσεις της, επικαλούμενη την κατάσταση επί του πεδίου. Η ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πτήση από το Άμστερνταμ για το Τελ Αβίβ καθώς ανησυχεί για την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης. “Ακυρώσαμε την πτήση για προληπτικούς λόγους, επειδή δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών. Θα εξετάζουμε την κατάσταση καθημερινά”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η Brussels Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις χθεσινές και σημερινές πτήσεις της προς το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Εκπρόσωπός της είπε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση και θα επανεξετάσει το θέμα. Και η Turkish Airlines ακύρωσε όλες τις πτήσεις της με προορισμό το Ισραήλ για ένα διάστημα 24 ωρών για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας στο Reuters. Και οι Κυπριακές αερογραμμές ακύρωσαν τις σημερινές τους πτήσεις τους προς και από το Τελ Αβίβ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών υπό το φως νέων δεδομένων ενδέχεται να γίνουν άμεσα διευθετήσεις για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων και ενημέρωση των επιβατών.

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκδόσει “σύσταση” προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al θέλει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.

Στη φωτογραφία, το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gourion, στο Ισραήλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024