Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΈναρξη του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools

Έναρξη του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools

Με επιτυχία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Artfools με θέμα την μεταναστευτική κρίση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Την αυλαία άνοιξε η πρόεδρος του […]

Με επιτυχία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Artfools με θέμα την μεταναστευτική κρίση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Την αυλαία άνοιξε η πρόεδρος του Artfools κα Άντα Σαρτζή, η οποία ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή του. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο πρόγραμμα Erasmus, ο οποίος στηρίζει και προσωπικά το Φεστιβάλ από την πρώτη διοργάνωση. Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής ως εκπρόσωπος του Δήμου Λάρισας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για να δούμε τις αντοχές μας. Στη συνέχεια ο κ. Ευστάθιος Βελησσαρίου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επισήμανε στην ομιλία του ότι πίστεψε στο θεσμό από τον 1ο χρόνο, καθώς και ότι ο κινηματογράφος συμβάλει στον πολιτισμό μας. Τον δικό του χαιρετισμό απηύθυνε και ο φωτογράφος κ. Κώστας Τσομάκος, περιγράφοντας ένα προσωπικό του περιστατικό, όταν βρέθηκε στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, που τον άλλαξε ως άνθρωπο. Μέσα από τις φωτογραφίες του προσπάθησε να δείξει τις άθλιες συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών. Τέλος ο κ. Βαγγέλης Βλαχοδήμος, πρόεδρος του Σωματείου Εικαστικών “8” ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ. Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την προβολή δυο ντοκιμαντέρ με θέμα τη μεταναστευτική κρίση, στον πολιτιστικό οργανισμό “Λίντο”, παρουσία πολλών φίλων της 7ης τέχνης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024