Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΣε 7 ακόμη κρητικά προϊόντα το σήμα ‘Κρητικά Χέρια’

Σε 7 ακόμη κρητικά προϊόντα το σήμα ‘Κρητικά Χέρια’

Στην απονομή του σήματος “Κρητικά Χέρια” σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Πρόκειται για την […]

Στην απονομή του σήματος “Κρητικά Χέρια” σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Πρόκειται για την πιστοποίηση που παρέχεται μετά από ειδικούς ελέγχους επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, με σκοπό να αναδειχθούν τα αυθεντικά κρητικά προϊόντα και να διαχωριστούν από τις εισαγόμενες απομιμήσεις.
Πρόκειται για τις επιχειρήσεις: Spiro Ceramics, Ροκανάς Σπυρίδων-Κεραμική, Aluminium Industry, Πικράκης Γιώργος- Μέταλλα, Festos Soap, Μαθιουδάκη Σωτηρία-Παρασκευάσματα καθαρισμού, Klinis Knives, Κλίνης Ιωάννης-Κρητικό Μαχαίρι The Bronze, Κελεσής Ιωάννης-Μέταλλα, Phaistos Hands, Καλησπεράκη Αργυρώ-Οικιακά σκεύη και Knife4all, Ιατρούδης Μιχαήλ-Κρητικό Μαχαίρι. Η διαδικασία αυτή έχει πλέον υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Κρήτης, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς βοηθάει στη διάδοση και προώθηση της κρητικής παραγωγής. Η σφραγίδα – ειδικό σήμα που συνοδεύει κάθε πιστοποιημένο προϊόν, υποδεικνύει ότι το προϊόν αυτό είναι χειροποίητο, αυθεντικό και έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού. Η διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στα “Κρητικά Χέρια” παραμένει ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και αφορά στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των αυθεντικών κρητικών μεταποιητικών προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων – ποτών.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024