Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΕΡΓΟ IMPLEMENT – Αναβάθμισε τα Προσόντα σου – Διεκδίκησε τη Θέση σου

ΕΡΓΟ IMPLEMENT – Αναβάθμισε τα Προσόντα σου – Διεκδίκησε τη Θέση σου

ΕΡΓΟ IMPLEMENT
Αναβάθμισε τα Προσόντα σου
Διεκδίκησε τη Θέση σου

Πρόγραμμα Mentoring για την επαγγελματική προσαρμογή, ανέλιξη και βελτίωση της θέσης εργαζόμενων γυναικών

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη τεχνολογική ένταση παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για απασχόληση σε σχέση με τους παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας. Αυτό είναι αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών που συμβαίνουν στο πλαίσιο της μετάβασης σε μια Οικονομία βασισμένη στη γνώση.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας και των νέων δεδομένων και απαιτήσεων στην αγορά εργασίας, δημιουργούν την ανάγκη για απόκτηση νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Πιθανόν και η ίδια η επαγγελματική θέση στην πράξη δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές προσδοκίες του εργαζόμενου.

Σκοπός του Έργου IMPLEMENT είναι η βελτίωση των δυνατοτήτων επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών εργαζομένων σε χαμηλόβαθμες ή μεσαίες θέσεις εργασίας, στους κλάδους τουρισμού και Τ.Π.Ε. (Τομέας Πληροφορικής & Επικοινωνιών). Στοχεύει στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή νέων συστημάτων και διαδικασιών Mentoring που θα αποτελέσουν ένα νέο μέσο ανάπτυξης, προσαρμογής και προώθησης στην Απασχόληση καθώς και ενίσχυση της καριέρας των εργαζομένων γυναικών που απειλούνται άμεσα από την αναδιάρθρωση και τις αλλαγές που επιφέρει στις ειδικότητες και το περιεχόμενο των θέσεων εργασίας.


Το mentoring είναι μια καινούργια μέθοδος εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο χώρο της απασχόλησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, με σκοπό τη βελτίωση της θέσης εργασίας. O/η μέντορας, έχοντας μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία, προσπαθεί να ενισχύσει τις καθοδηγούμενες με τις γνώσεις που διαθέτει και τις εμπειρίες που απέκτησε. Ακούει, συμβουλεύει, πληροφορεί, υποστηρίζει, αλλά και επαναπροσδιορίζει. Στόχος πάντα είναι η καθοδηγούμενη να ενισχυθεί, ώστε να αναπτύξει τη δική της θέση με μεγαλύτερη αυτογνωσία και υποστήριξη.

Ο μέντορας στοχεύει:

  • Πληρέστερη ενημέρωση για τον τομέα απασχόλησής της
  • Παροχή συμβουλών για την πετυχημένη ένταξή της στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο
  • Ενημέρωσή της για τις εμπειρίες που σχετίζονται με τη δική του επαγγελματική πορεία
  • Στήριξη σε ό,τι αφορά τη δικτύωσή της στο χώρο εργασίας της
  • Τρόπους ανάπτυξης των επικοινωνιακών ικανοτήτων της και γενικότερα του τρόπου σκέψης της

Η καθοδηγούμενη:

  • Συλλέγει πληροφορίες και εμπειρίες από την επαγγελματική πορεία του μέντορα
  • Ενημερώνει το μέντορα σχετικά με τις γνώσεις της, τους επαγγελματικούς στόχους και τις εμπειρίες της.

Οφέλη της καθοδηγούμενης:

  • Προσωπική ανάπτυξη στο χώρο εργασίας της
  • Επίτευξη των επαγγελματικών στόχων της
  • Εμπλουτισμός και ανάπτυξη των γνώσεων και ικανοτήτων της

Συντονιστής εταίρος του έργου είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και συμμετέχει σημαντικός αριθμός εταίρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή συμβουλευτικής στις τουριστικές επιχειρήσεις και τις νέες τεχνολογίες.

Περισσότερα στοιχεία για το Έργο είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική πύλη επικοινωνίας και πληροφόρησης: http://www.implement.gr


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΒΕΑ
:
Τηλέφωνα: 210 3382245, – 365, -242, -463
Fax: 210 3624643, 210 3382378

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: implement@acci.gr

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 72% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 28% από τις επιχειρήσεις/οργανισμούς που συμμετέχουν σε αυτό. Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το άρθρο 6 του ΕΚΤ, σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και ανισοτήτων στην αγορά εργασίας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024