Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ δήλωση των εργαζομένων στο beach bar της Ρόδου
Εργασιακά

Η δήλωση των εργαζομένων στο beach bar της Ρόδου

Απορρίπτουν τις κατηγορίες για άσχημες συνθήκες εργασίας οι υπάλληλοι του beach bar στη Ρόδο.

Μετά τα γνωστά δημοσιεύματα που έδειχναν ένα σερβιτόρο να σερβίρει τις πλωτές ξαπλώστες σε beach bar της Ρόδου με το σώμα του μέσα στο νερό, ακολούθησε επώνυμη ανακοίνωση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μπαρ.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αμέσως  μετά τα δημοσιεύματα έγινε παρέμβαση από τον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και σε δηλώσεις του τόνισε “αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει”. Επίσης, ο υπουργός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι “για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.”

Η δήλωση των εργαζομένων

Σε επώνυμη ανακοίνωση σχετικά με τι περιστατικό που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην τουριστική επιχείρηση που εργάζονται στη Ρόδο και αφορά τις εικόνες που δείχνουν συνάδελφό τους να παραδίδει δια θαλάσσης φαγητά σε τουρίστες που βρίσκονται σε πλατφόρμα εντός της θάλασσας, όντας σχεδόν ολόκληρος κάτω από το νερό, προχώρησαν έξι εργαζόμενοι απορρίπτοντας τις κατηγορίες για άσχημες συνθήκες εργασίας.

«Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω:

Δεν εργαζόμαστε με συνθήκες «μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε «εκβιαζόμαστε», ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Τα beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για το κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες, τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές.

Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράτουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας, μας εκμεταλλευόταν και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε, αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο εικοσιτετράωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα», ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια”, όπως ειπώθηκε» αναγράφεται στην ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024