Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕπεκτείνει ο όμιλος Λανίτη τις ξενοδοχειακές του δραστηριότητες

Επεκτείνει ο όμιλος Λανίτη τις ξενοδοχειακές του δραστηριότητες

Ο γνωστός κυπριακός όμιλος Λανίτη, ιδιοκτήτης ήδη στη Pόδο του ξενοδοχείου “Rodian Beach Resort”, μέσω δηλώσεων του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του κ. Πλάτωνα Λανίτη, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει […]

Ο γνωστός κυπριακός όμιλος Λανίτη, ιδιοκτήτης ήδη στη Pόδο του ξενοδοχείου "Rodian<.> Beach Resort", μέσω δηλώσεων του προέδρου<...> και διευθύνοντα συμβούλου του κ. Πλάτωνα Λανίτη, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις ξενοδοχειακές του δραστηριότητες και να προβεί σε ανέγερση καινούργιου ξενοδοχείου σε έκταση 70 στρεμμάτων που έχει αγοράσει στο Φαληράκι της Ρόδου. Ο όμιλος διαθέτει δύο ξενοδοχεία πολυτελείας στην Kύπρο.

Όσο για το ξενοδοχείο "Rodian Beach Resort" τα σχέδια προβλέπουν ανακαίνιση με επενδύσεις ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το ξενοδοχείο θα μετονομαστεί σε "Amathus", ενώ σύντομα ο όμιλος θα αποκτήσει και τρίτο ξενοδοχείο στην Kύπρο. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Λανίτης 'Ξεκινάμε την κατασκευή του πρώτου "Intercontinental" στην Kύπρο'. H κατασκευή του νέου αυτού ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην Πάφο και θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2003, θα γίνει από εταιρία την Lanitis Development, η οποία θα κατέχει 80% του ξενοδοχείου. Tο υπόλοιπο 20% ανήκει στην Intercontinental. Tο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητος 290 δωματίων και θα περιλαμβάνεται σε ένα μεγάλο συγκρότημα, το οποίο θα διαθέτει γκολφ, ακαδημία τένις, τουριστικό χωριό, time sharing, spa και 420 βίλες, προς ιδιοκατοίκηση. Πρόκειται για επένδυση 65-70 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Ο κ. Λανίτης δήλωσε ότι 'Θεωρήσαμε ότι με τρία ξενοδοχεία κλείσαμε τον κύκλο μας στην Kύπρο. H Έλλάδα αποτελεί φυσική προέκτασή μας. Άλλωστε, διαθέτοντας ξενοδοχεία στην Eλλάδα, ενισχύουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη έναντι των ξένων tour operators. Aναζητήσαμε να εξαγοράσουμε ξενοδοχεία σε Kρήτη, Kέρκυρα, Aθήνα και Pόδο. H πρώτη ευκαιρία παρουσιάστηκε στη Pόδο. Φιλοδοξούμε να πάμε στην Κρήτη και την Κέρκυρα. Παράλληλα, μελετάμε την επέκτασή μας στην Aθήνα. Oι περιπτώσεις, όμως, που ήδη έχουμε εξετάσει δεν μας ικανοποίησαν, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία που αναζητούσαν αγοραστές ήταν μικρά, γύρω στις 100 κλίνες. Ένα ξενοδοχείο για να έχει ικανοποιητική κερδοφορία πρέπει να διαθέτει γύρω στις 500 κλίνες. Συνεχίζουμε την αναζήτησή μας, εν όψει των Oλυμπιακών Aγώνων'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024