Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕπιφανείς chefs και τα γαλλικά κρασιά Trinity Wines στο Sofitel Athens Airport
Γαστρονομία

Επιφανείς chefs και τα γαλλικά κρασιά Trinity Wines στο Sofitel Athens Airport

Οι νικητές κέρδισαν από ένα ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στα ξενοδοχεία Sofitel, στη Μασσαλία και την Τουλούζη.

Ανοιχτό Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, καθώς και Βραδιά Wine Club διοργάνωσε το Sofitel Athens Airport στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων από τις 21 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου 2014.

Δυνατότητα συμμετοχής στο Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής είχαν και οι μάγειρες του Sofitel Athens Airport, ενώ η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτιζόταν από διάσημους chefs, μεταξύ των οποίων οι Jean-Marie Hoffman – chef της Πρεσβείας της Γαλλίας, Olivier Campanha – Executive Chef του εστιατορίου Mono, Jean-Louis Kapsalas – executive chef της Aria Γεύσεων, Jean-Charles Metayer – chef του εστιατορίου Premier στο ξενοδοχείο Intercontinental, Ντίνα Νικολάου – chef και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και τέλος Dominique Perrot – προσωπικός chef του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Mitterand.


Νικητής του διαγωνισμού των Chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, στην κατηγορία μαγειρικής ο Γιώργος Μπόβαλης του Sofitel Athens Airport για το πιάτο του “Χριστόψαρο με πουρέ καρότο αρωματισμένο με χυμό ροδάκινο και τζίντζερ και σαλάτα από όσπρια, με ζεστή πανακότα από κουνουπίδι”.


Νικητής του διαγωνισμού των chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, στην κατηγορία ζαχαροπλαστικής, ο Σπύρος Παιδιαντιτάκης για το γλυκό του “Boule μαρέγκας γεμιστή με μουσελίνα βανίλιας και framboise, sorbet και gelee από framboise, ροδέλες φράουλας και filament από καραμέλα”.

Οι νικητές του Διαγωνισμού για την κατηγορία μαγειρικής ήταν ο κ. Νίκος Μπόβαλης του Sofitel Athens Airport και για την κατηγορία ζαχαροπλαστικής ο κ. Σπύρος Παιδιαντιτάκης. Οι νικητές κέρδισαν από ένα ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στα ξενοδοχεία Sofitel, στη Μασσαλία και την Τουλούζη, ενώ τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, από τον Γάλλο Πρέσβη.

Παράλληλα, το Sofitel Athens Airport διοργάνωσε βραδιά γαλλικών κρασιών. Η βραδιά Wine Club ήταν ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων αφιερωμένη στις ετικέτες γαλλικών κρασιών της Trinity Wines κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα εξαιρετικό μενού 4 πιάτων με συνοδεία 4 επιλογών κρασιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, φιλοξενήθηκε στο Sofitel Athens Airport ανοιχτό Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής με το διάσημο Γάλλο Chef ζαχαροπλαστικής Sebastien Serveau, καθώς και η “Μουντιαλική” βραδιά για την παρακολούθηση του αγώνα μεταξύ Γαλλίας – Ελβετίας.

 
Στη φωτογραφία, η Επιτροπή Διαγωνισμού (οι chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας “Delicious France”, Δημήτρης Δήμτσος, Jean Louis Capsalas, Olivier Campanha, Jean-Charles Metayer, Ντίνα Νικολάου, Dominique Perrot, Jean-Marie Hoffmann και Θεοφάνης Στάθης) στο Sofitel Athens Airport.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024