Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Electra Metropolis άνοιξε τις πόρτες του επισήμως
Ξενοδοχεία

Το Electra Metropolis άνοιξε τις πόρτες του επισήμως

Με τα λαμπερά εγκαίνιά του το Electra Metropolis έγινε η γέφυρα ανάμεσα στην ένδοξη ιστορία της πόλης, το ζωντανό σήμερα και το υποσχόμενο αύριο.

Δημοσιογράφοι, bloggers, επιχειρηματίες του τουρισμού και πλήθος κόσμου κατέφθασε για να θαυμάσει από κοντά το ανακαινισμένο κτίριο που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την Αθήνα. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μας καλεί να ξαναγαπήσουμε την πόλη.   
 
Το Electra Metropolis, η ολοκαίνουργια υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5* του ομίλου Electra Hotels & Resorts, έναν όμιλο με ιστορία και παράδοση 51 χρόνων στη φιλοξενία και τον τουρισμό, εντυπωσίασε και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες -αναμενόμενο, αφού στην ανακαίνισή του συμμετείχαν ηχηρά ονόματα της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Το οικείο σε όλους κτίριο του 1959 που στέγασε για δεκαετίες το Υπουργείο Παιδείας, έργο του μετρ του στιλ και οπαδού του μοντερνισμού Πάτροκλου Καραντινού (1903-1976), μεταμορφώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Πάρις Λιάκος & Συνεργάτες με μια εμβληματική παρέμβαση στο εξωτερικό του αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην ρετρό αισθητική του, ενώ η σπουδαία για τις δουλειές της σε διάφορα μέρη του κόσμου αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη (MKV Design) συνέθεσε στο εσωτερικό του την χρυσή εποχή της μοντέρνας Αθήνας με μπρούντζο, έπιπλα αισθητικής των δεκαετιών 50 και 60 και μια σαγηνευτική παλέτα χρωμάτων στα 216 υπερπολυτελή δωμάτια και σουίτες. 
 
Το μεγάλων διαστάσεων δημιούργημα του Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού στο αίθριο, με τις ασημένιες μέλισσες που ίπτανται στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό, και το τμήμα του αρχαίου Θεμιστόκλειου Τείχους να διατρέχει τα θεμέλια του ξενοδοχείου ξεπροβάλλοντας επιβλητικό πίσω από ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, τοποθετούν το Electra Metropolis στον χάρτη με τα σύγχρονα αξιοθέατα της πόλης.
  
Ένας ακόμη λόγος που το Electra Metropolis έγινε από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του το απόλυτο talk of the town, είναι το Roof Garden με θέα προς τον Παρθενώνα την οποία χάρηκαν οι καλεσμένοι των εγκαινίων με τη συνοδεία σαμπάνιας και εδεσμάτων. 
 
Εκεί οι οικοδεσπότες του ομίλου Electra Hotels and Resorts κύριοι Γεράσιμος Φωκάς, Γιάννης Ρέτσος και Άλκης Σβυριάδης, μαζί με τον γενικό διευθυντή του Electra Metropolis κύριο Γιώργο Σπυρόπουλο υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους.
 
Το ξενοδοχείο ζωντανεύει μια γειτονιά που αποτελούσε και αποτελεί την πεμπτουσία της αστικής ζωής της πόλης, με όλα τα σημαντικά σημεία αναφορά της να την περιτριγυρίζουν. Σε απόσταση βαδίσματος από τον Εθνικό Κήπο, τα ιστορικά κτίρια του κέντρου, το Ζάπειο, την παλιά γειτονιά της Πλάκας, το Μοναστηράκι, το Θησείο και την Ακρόπολη, το Electra Metropolis γίνεται κομμάτι του σύγχρονου μύθου της πρωτεύουσας, προσπαθώντας να αναβιώσει την καλύτερη εκδοχή της ελληνικότητας.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023