Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΖημιές στο ξενοδοχείο 'Αμαλία' από ισχυρή έκρηξη το βράδυ στο Σύνταγμα
Τρομοκρατία

Ζημιές στο ξενοδοχείο 'Αμαλία' από ισχυρή έκρηξη το βράδυ στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατι αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και οι πελάτες έμειναν στα δωμάτιά τους.

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, όπου βρίσκεται ο στόχος των τρομοκρατών, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο “Αμαλία”, σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατι αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και οι πελάτες έμειναν στα δωμάτιά τους, καθώς υπήρξαν δύο προειδοποιητικα τηλεφωνήματα, στις εφημερίδες “Βήμα” και “Εφημερίδα των Συντακτών”. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:35 και δήλωσε ότι σε 40 λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5.

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, είδαν στην είσοδο του ΣΕΒ έναν σάκο που όπως διαπιστώθηκε ήταν η βόμβα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:35 και συγκλόνισε την περιοχή. Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Ξενοφώντος, ενώ τα συνεργεία του ΤΕΕΜ διεξάγουν έρευνες για την περισυλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024