Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλα τα φώτα στραμένα στις πόλεις στην Bit 2010
Bit 4 Cities - ένας χώρος αφιερωμένος στο φαινόμενο city break

Ολα τα φώτα στραμένα στις πόλεις στην Bit 2010

Απόλυτη χαλάρωση για μερικές ημέρες για να “επαναφορτίσετε τις μπαταρίες” σας. Σύντομες αλλά έντονες διακοπές σε μια από τις τουριστικές πρωτεύουσες. λίγες μόλις ώρες με το αεροπλάνο μακριά από το […]

Απόλυτη χαλάρωση για μερικές ημέρες για να “επαναφορτίσετε τις μπαταρίες” σας. Σύντομες αλλά έντονες διακοπές σε μια από τις τουριστικές<...> πρωτεύουσες. λίγες μόλις ώρες με το αεροπλάνο μακριά από το σπίτι. Αυτές είναι οι λεγόμενες city breaks, οι μικρές διακοπές στις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών, οι οποίοι προτιμούν τώρα πιο σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του έτους παρά μία ή δύο μακροχρόνιες παραμονές στις “κανονικές” περιόδους διακοπών, αυξάνεται. Για ένα διάλειμμα από τη δουλειά, το ιδανικό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να επιδοθεί σε ένα συνδυασμό τουρισμού και γνώσης: στην πραγματικότητα, τα πολιτιστικά κίνητρα κατατάσσονται στην πρώτη θέση, όσον αφορά στην επιλογή ενός Σαββατοκύριακου σε μια διεθνή πόλη, με την προοπτική επίσκεψης μιας έκθεσης ή ενός γεγονότος, μιας συναυλίας ή μιας θεατρικής παράστασης. Ωστόσο, λόγος επίσης μπορεί να είναι τα ψώνια και η δοκιμή των τοπικών γαστρονομικών σπεσιαλιτέ ή η γνωριμία με νέους ανθρώπους.

Αυτή είναι μια τάση την οποία ενίσχυσε η οικονομική κατάσταση των τελευταίων 12 μηνών. Τα πιο σημαντικά πρακτορεία ταξιδιωτικών ερευνών που παρακολουθούν τις τουριστικές τάσεις το 2009 (Swg-Confesercenti, Harris Interactive, Ipsos-EuropAssistance) συμφωνούν στις διαπιστώσεις τους ότι, με την ύφεση, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν αντιδρούν με τη διακοπή των ταξιδιών, αλλά με τη μείωση της μέσης διάρκειας παραμονής.

Λόγω των παραπάνω, αυτή διαγράφεται να είναι μια μακροπρόθεσμη τάση: η έκθεση της Ect (European City Tourism) η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για τη συγκεκριμένη αγορά, δείχνει ότι κατά τη δεκαετία μεταξύ 1995-2005 ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων στις ευρωπαϊκές πόλεις αυξήθηκε κατά 56,7%, με μέσο όρο αύξησης 4,5% ετησίως. Ωστόσο, αυτό το μερίδιο διπλασιάζεται την περίοδο 2004-2005, όταν σημειώθηκε “έκρηξη” στις σύντομες διακοπές, λόγω της έναρξης δραστηριοποίησης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Η 30ή Bit 2010 (Fieramilano area in Rho, Μιλάνο 18-21 Φεβρουαρίου 2010) θα αναδείξει και θα ασχοληθεί ως επί το πλείστον με την ανερχόμενη αυτή τάση σε μια ειδική περιοχή της έκθεσης: την Bit 4 Cities.

“Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέγονται από το Ipk World Travel Monitor, τα city breaks αποτελούν πλέον το 40% του συνολικού αριθμού των κρατήσεων στην Ευρώπη και το 20% του κύκλου εργασιών που προέρχεται από το διεθνή τουρισμό”, σχολίασε ο Corrado Peraboni, διευθύνων σύμβουλος της Fiera Milano EXPOCTS, η οποία διοργανώνει τη Bit. “Επίσης, το 58% του συνολικού αριθμού των κρατήσεων έχουν σχέση με τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις, μεταξύ αυτών τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Η Bit έχει την εγγενή δυνατότητα να επωφεληθεί από τις αναδυόμενες τάσεις και να τις μετατρέψει σε επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους τουριστικούς πράκτορες. Η Bit 4 Cities θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης για τους βασικούς τοπικούς παράγοντες προσφοράς και ζήτησης, σε ένα χώρο σχεδιασμένο για να προωθήσει τις επιχειρηματικές συναντήσεις”.

Στρατηγικά συνεγκατεστημένη στο περίπτερο 4 “The World”, το οποίο είναι αφιερωμένο σε διεθνή προϊόντα, η Bit 4 Cities έχει σχεδιαστεί για να διευκολυνθεί η συνάντηση εκθετών, προορισμών και σχετικών, ειδικών με το χώρο (τουριστικά σκάφη, Convention Bureau, αεροπορικές εταιρείες, Tour Operators κ.λπ.), αλλά και buyers (τόσο Ιταλών όσο και από το εξωτερικό, τουριστικών γραφείων και πρακτόρων κ.λπ.).

Η δημιουργία της Bit 4 Cities διευκολύνει την άμεση επιχειρηματική επαφή μέσω μεσαζόντων, οι οποίοι προσεκτικά θα προωθήσουν στην αγορά νέα και ευέλικτα τουριστικά πακέτα, διαθέσιμα όλο το χρόνο, σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές σε ένα όλο και πιο απαιτητικό κοινό. Ακόμη, δίνει τη δυνατότητα προώθησης νέων προορισμών και μια ευκαιρία στο κοινό να μάθει περισσότερα από τον ιταλικό και το διεθνή Τύπο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η TripAdvisor, ο αγαπημένος προορισμός για city break στην Ευρώπη είναι το Λονδίνο, το οποίο θεωρείται ως δαπανηρό μεν αλλά ιδανικό για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα μιας μητρόπολης. Η βρετανική πρωτεύουσα είναι επίσης η πρώτη στον κατάλογο των πιο φιλόξενων πόλεων, μαζί με το Δουβλίνο και το Aμστερνταμ. Το Παρίσι θεωρείται ως η πιο ρομαντική πόλη, ενώ η Πράγα πιστεύεται ότι είναι η φθηνότερη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024