Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής συνεργασίας με Hosted Buyers στη Philoxenia
16-19 Νοεμβρίου 2006

Σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής συνεργασίας με Hosted Buyers στη Philoxenia

Συνεργασίες με ελληνικά τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία αναζητούν μεγάλες τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν ως ‘Hosted Buyers’ στην έκθεση Philoxenia 2006 (16-19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη), δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρίες…

Συνεργασίες με ελληνικά τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία αναζητούν μεγάλες τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, εκπρόσωποι<...>των οποίων θα συμμετάσχουν ως ‘Hosted Buyers’ στην έκθεση Philoxenia 2006 (16-19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη), δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, καθιστώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν διαθέσιμο σε ακόμη μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Στη φετινή Philoxenia έχουν δηλώσει συμμετοχή για το πρόγραμμα Hosted Buyers επαγγελματίες της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας από χώρες, όπως Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Ινδία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, κ.α., οι οποίοι, μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται, στέλνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα χιλιάδες τουρίστες, συμβάλλοντας αισθητά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ανάμεσα στους φετινούς buyers της Philoxenia είναι ο κ. Νίκος Ζαφειρόπουλος, διευθυντής και ιδιοκτήτης του γραφείο Delfi SRL / Favola Tours στην Ιταλία, ο οποίος στέλνει ετησίως στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και την Σαντορίνη περίπου 2.000 άτομα. Από την αγορά της Γερμανίας το γραφείο Rdk- Toursitik GmbH του κ. Rolf-Dieter Kauferstein στέλνει στη χώρα μας περίπου 800 – 1.000 ταξιδιώτες, οι οποίοι προτιμούν κυρίως τις εξειδικευμένες κρουαζιέρες.

Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία, και ειδικότερα μέσω του γραφείου Gullivers Travel Associates – UK, αφού όπως αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Παναγόπουλος, Contracts Manager, από το Νοέμβριο του 2005 έως και το Σεπτέμβριο του 2006, το γραφείο του μετέφερε στην Ελλάδα τόσο γκρουπ όσο και μεμονωμένους τουρίστες, πραγματοποιώντας 4.567 διανυκτερεύσεις στην Καλαμπάκα, 4.828 διανυκτερεύσεις στους Δελφούς, 4.174 στο Ηράκλειο Κρήτης, 3.710 στη Ρόδο και 2.802 στα Χανιά, ενώ στα άμεσα σχέδια του γραφείου είναι η ένταξη και άλλων ελληνικών προορισμών στο πρόγραμμα του, όπως της Ηπείρου, της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική) και της Θράκης. Ακόμα, ενδιαφέρον υπάρχει, κατά τον κ. Παναγόπουλο, και για χειμερινούς προορισμούς, όπως τα Γιάννενα, το Μέτσοβο και την Αράχωβα, όπως και για την Καβάλα και την Σαμοθράκη για αυτούς που ενδιαφέρονται για θρησκευτικό τουρισμό.

Ενδιαφέρον για επισκέψεις στην Ελλάδα δείχνουν επίσης και οι Αυστριακοί, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Στέλιος Τσορλίνης από το γραφείο του Hellas Reisen GesmbH, που εδρεύει στην Βιέννη, τη φετινή χρονιά προτίμησαν την χώρα μας 3.183 πελάτες του, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα οδικώς είτε με λεωφορείο είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Τέλος, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia εκπροσώπων της ανερχόμενης τουριστικά Ρωσίας, αφού οι προσδοκίες της κυρίας Svetlana Kourkovich από το γραφείο Inna Tour της Μόσχας για επέκταση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα κάνουν λόγο για αύξηση 35%. Κατά τη διάρκεια του 2006 το γραφείο Inna Tour μετέφερε στην χώρα μας συνολικά περίπου 5.500 άτομα, εκ των οποίων τα 2.500 στην Κρήτη, τα 1.200 στην Αθήνα, τα 990 στην Ρόδο, τα 210 στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα 600 σε προορισμούς της Χαλκιδικής, του Λουτρακίου και της Σαντορίνης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024