Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνεργασία SK Hospitality – CK Sports Agency για την παροχή υπηρεσιών sports business development για θέρετρα
Αθλητικός τουρισμός

Συνεργασία SK Hospitality – CK Sports Agency για την παροχή υπηρεσιών sports business development για θέρετρα

Η SK Hospitality, σε συνεργασία με την CK Sports Agency, στοχεύει να στηρίξει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία προσελκύοντας μεγάλα sport events και προτείνοντας συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης sport brands.

Η SK Hospitality ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τη CK Sports Agency. Η Celine Spataro, ιδιοκτήτρια της SK Hospitality, πιστεύει ότι ο αθλητικός τουρισμός και η παροχή αθλητικών υπηρεσιών στους πελάτες των ξενοδοχειακών φορέων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, μέσω του εμπλουτισμού και της βελτιστοποίησης της εμπειρίας του πελάτη και της επέκτασης της χρονικής διάρκειας λειτουργίας των ξενοδοχειακών φορέων.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης «Χαρακτηριστικά εξερχόμενου ευρωπαϊκού τουρισμού αθλητισμού και ευεξίας» που δημοσιεύθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ είναι προφανής η σημασία του αθλητικού τουρισμού και κατ’επέκταση η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης ενός άρτιου πλάνου sports business development από όλους τους ξενοδοχειακούς φορείς της χώρας.

«Αρκετές μεσογειακές χώρες με προεξέχουσες την Ισπανία και την Τουρκία έχουν προχωρήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια σε μια σημαντική επένδυση πόρων για τη δημιουργία και λειτουργία πολλών, state of the art αθλητικών εγκαταστάσεων σε πολλά αθλήματα. Ενδεικτικά αναφέρεται η περιοχή Αντάλια της Τουρκίας, αλλά και όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο της Ισπανίας από τη Βαρκελώνη ως το Γιβραλτάρ, όπου χιλιάδες αθλητικοί σύλλογοι σε δεκάδες αθλήματα (με βασικότερα το ποδόσφαιρο, το γκολφ, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, την ιστιοπλοΐα, το τρίαθλο), με αθλητές κάθε ηλικίας και αθλητικού επιπέδου και στα δύο φύλα, πραγματοποιούν τις αθλητικές τους προετοιμασίες με οικονομικό αλλά και επικοινωνιακό αντίκτυπο πολλών δισ. ευρώ για τους φιλοξενούντες ξενοδοχειακούς φορείς», αναφέρουν οι δύο εταιρείες.

«Παράλληλα εκατοντάδες διοργανώσεις, εθνικού και διεθνούς επιπέδου στα παραπάνω αθλήματα, διεξάγονται στις εν λόγω περιοχές με σημαντικότατα, πολλαπλασιαστικά, οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη για τους ξενοδοχειακούς φορείς. Επίσης, οι ξενοδοχειακοί φορείς στις περιοχές αυτές έχουν στρατηγικά σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα άρτιο πλάνο παροχής αθλητικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, είτε αυτόνομα ή σε συνεργασία με σημαντικά διεθνή αθλητικά brands ή και σε συνδυασμό αυτών. Οι πελάτες των ξενοδοχειακών φορέων κατ’ αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν μία βελτιστοποιημένη εμπειρία και μάλιστα και σε περίοδο εκτός μεγάλης ζήτησης.

Στην SK Hospitality και στην CK Sports Agency θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία οι ελληνικοί ξενοδοχειακοί φορείς δύνανται να βασιστούν για να αναπτύξουν ένα άρτιο sports business plan. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες, το μοναδικό ανάγλυφο τοπίο, οι χιλιάδων χιλιομέτρων ακτογραμμές, το πλήθος των πτήσεων καθημερινά από εκατοντάδες σημαντικές πόλεις του πλανήτη καθώς και η σημαντική τεχνογνωσία που απέκτησαν τα στελέχη sports management από την εμπειρία
διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα (με κυριότερο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004) αποτελούν ισχυρά εφόδια για την επιτυχία του εγχειρήματος. Στην SK Hospitality και στην CK Sports Agency πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός sports business plan με άξονα τα πλέον συναφή με το DNA της Ελλάδας αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα, η ποδηλασία, και το tennis (πλέον και με τις σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και της δημοφιλίας του αθλήματος) είναι ένα από τα κλειδιά για την επιτυχή ανάπτυξη των ελληνικών ξενοδοχειακών φορέων».

Η αρχή της στρατηγικής συνεργασίας της SK Hospitality με την CK Sports Agency πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2023, στα πλαίσια της ανάπτυξης του tennis project του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort της Helios Hotels & Resorts. Η CK Sports Agency παρείχε υπηρεσίες επικοινωνίας του πρωτοποριακού για τα διεθνή δεδομένα tennis project και συγκεκριμένα σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε ένα πλήρες επικοινωνιακό πλάνο με 30+ αναφορές σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, 5 press releases, ένα press trip με τη συμμετοχή στελεχών από τη συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων εθνικών αθλητικών και γενικών ΜΜΕ (με σκοπό την επικοινωνία του project στο πανελλήνιο αθλητικό και γενικό κοινό και φυσικά στο κοινό του tennis) και ενός fam trip με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από το σύνολο των κορυφαίων οργανισμών tennis της χώρας, όπως σύλλογοι, ακαδημίες, clubs tennis (με σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort και των εν λόγω οργανισμών tennis).

Η SK Hospitality σε συνεργασία με την CK Sports Agency, στοχεύει να στηρίξει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία προσελκύοντας μεγάλα sport events και προτείνοντας συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης sport brands. Σκοπός είναι η αύξηση της παρουσίας των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω της διοργάνωσης σπουδαίων αθλητικών εκδηλώσεων. Υψίστης σημασίας, μέσω των παραπάνω ενεργειών, είναι και η επέκταση της καλοκαιρινής σεζόν (Μάρτιο, Απρίλιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο). Οι παραπάνω ενέργειες θα επιφέρουν πολλά οφέλη στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και, κατά επέκταση, στην Ελλάδα ως προορισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024