Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Πολιτισμός

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά δράσεις που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «17α Ποσειδώνια» και «4ο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο», η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «Aegean 600» και το τουρνουά μπάσκετ «Ήφαιστος North Aegean Basketball 3 on 3», θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ο οποίος υποστηρίζει σταθερά δράσεις που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν, προβάλουν τις θεματικές μορφές τουρισμού της χώρας και προσελκύουν επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

Ειδικότερα:

  • Από τις 29 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου διοργανώνονται στην Πάτρα, το Αίγιο και γειτονικούς δήμους τα «17α Ποσειδώνια». Πρόκειται για έναν θεσμό με πολιτιστικό και αθλητικό χαρακτήρα, καθώς η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει το 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής, το 3ο Πανευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ηλικίας 10-17 ετών, το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαογραφίας και Ολυμπισμού, διεθνή φεστιβάλ μουσικής και γαστρονομίας, τον 3ο Ελικώνιο Ποσειδώνιο Διεθνή Ανώμαλο Δρόμο, διεθνές τουρνουά beach volley και διάσχιση του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού. Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος συγκροτήματα και αθλητές από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.
  • Την 1η Ιουλίου ξεκινά στη Σάμο το «4ο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο», που διοργανώνουν ο Δήμος Δυτικής Σάμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία Κράτους, το Ίδρυμα Schwarz και τοπικοί πολιτιστικοί φορείς. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, θα πραγματοποιηθούν ιστορικοί περίπατοι, εικαστικές εκθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, καθώς και επιστημονικό συνέδριο για το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης του Καρλοβασίου. Στόχος του φεστιβάλ, είναι να αναπτύξει θέματα που αφορούν στο παρελθόν του νησιού, με εμβάθυνση στην τοπική πολιτική, την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τη διαχρονική πολιτιστική διαδρομή του νησιού σε όλες τις μορφές της.
  • Στο διάστημα 7-15 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Aegean 600», που καλύπτει διαδρομή 600 ν.μ. χωρίς σταθμό, με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή του Σουνίου. Αναμένεται να συμμετάσχουν 45 σκάφη από 17 χώρες, με περισσότερους 600 ιστιοπλόους. Το «Aegean 600» συμπεριλαμβάνεται στα σιρκουί αγώνων με σκάφη μεγαλύτερα από 60 πόδια στην Μεσόγειο (IMA – Mediterranean Maxi Offshore Challenge) από τη Διεθνή Ένωση Σκαφών Maxi (International Maxi Association), καθώς σε αυτόν θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, και 11 maxi ιστιοφόρα που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στο νερό. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Ολυμπιακή Μαρίνα Λαυρίου.
  • Τέλος, από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παλιό λιμάνι της Μύρινας Λήμνου το τουρνουά μπάσκετ «Ήφαιστος North Aegean Basketball 3 on 3». Το συγκεκριμένο τουρνουά, που έχει εξελιχθεί σε έναν καταξιωμένο θεσμό αθλητικού τουρισμού με διεθνή απήχηση, διοργανώνει η ομώνυμη ομάδα μπάσκετ του νησιού σε εντυπωσιακό, ολυμπιακών διαστάσεων, γήπεδο 3 on 3. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ομάδων αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 9-12 ετών (Juniors), αγοριών ηλικίας 12-18 ετών (Rising Stars), αντρών από 18 ετών και άνω (Elite), γυναικών από 12 ετών και άνω (Ladies) και βετεράνων από 40 ετών και άνω, ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγώνες επίδειξης από διεθνείς και παλαίμαχους αθλητές.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024