Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΙδρύεται ‘Αγροτική Εστία’ με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό

Ιδρύεται ‘Αγροτική Εστία’ με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό

Η κυβέρνηση διευρύνει το φάσμα δραστηριοτήτων του Ο.Γ.Α. με τη λειτουργία της ‘Αγροτικής Εστίας’ με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των αγροτών, μέσω και ειδικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, δίνοντας […]

Η κυβέρνηση διευρύνει το φάσμα δραστηριοτήτων του Ο.Γ.Α. με τη λειτουργία της ‘Αγροτικής Εστίας’ με σκοπό την αναβάθμιση της<...> ποιότητας ζωής των αγροτών, μέσω και ειδικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στις όμορφες περιοχές της χώρας μας με χαμηλές
τιμές.

Στόχος του ετήσιου αυτού προγράμματος η συμμετοχή των αγροτών στην πολιτιστική ζωή της χώρας, η ποιοτική ψυχαγωγία τους, η εκπαίδευσή τους σε νέες αγροτικές δραστηριότητες, αλλά και την τόνωση της οικονομικής ζωής του τόπου, κυρίως της υπαίθρου.

Για την φετινή περίοδο, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για τους αγρότες εφαρμόζεται πιλοτικά σε δικαιούχους από την Αν. Μακεδονία και Θράκη, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες που δεν επωφελήθηκαν το καλοκαίρι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από εδώ και πέρα φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές σε υπέροχες περιοχές της χώρας ως και τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το πρόγραμμα προβλέπει 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, με ημιδιατροφή ή πρωινό ή μόνο διανυκτέρευση, ειδικές εκπτώσεις στο βραδινό φαγητό και μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Ειδικά για το χρονικό διάστημα από 1/10/2003 μέχρι και 8/1/2004 οι κοινωνικοί τουρίστες έχουν την εναλλακτική δυνατότητα παραμονής 4 ως 7 διανυκτερεύσεων με ισόποση συμμετοχή.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία Α-Δ κατηγορίας, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα Α-Β κατηγορίας, παραδοσιακά καταλύματα Α-Β κατηγορίας. Ο ΟΓΑ προκειμένου να διασφαλίσει καλή ποιότητα υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του, έχει θέσει όρους τους οποίους δεσμεύονται να τηρήσουν οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που συμβάλλονται με τον Οργανισμό.

Η διάρκεια του κοινωνικού Τουρισμού και κατά τους χειμερινούς μήνες, δίνει την δυνατότητα στους αγρότες να ξεφύγουν από τους κλασσικούς προορισμούς των θερινών διακοπών και να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος η πολιτιστικό ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο των εκδρομών γίνονται επισκέψεις σε Μουσεία, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους καθώς και σε θρησκευτικούς χώρους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024