Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠάνω από 20 διαφορετικές ετικέτες σαμπάνιας στην "Αφρός και Φυσαλλίδες" 2011
Την τιμητική τους είχαν και τα αφρώδη κρασιά από την Ιταλία

Πάνω από 20 διαφορετικές ετικέτες σαμπάνιας στην "Αφρός και Φυσαλλίδες" 2011

Στη φετινή εκδήλωση Αφρός και Φυσαλλίδες" συμμετείχαν και φέτος οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αφρωδών κρασιών της Ελλάδας, όπως και ανάλογοι Έλληνες οινοπαραγωγοί αφρωδών κρασιών.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση επισκεπτών στην 5η οινική εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλλίδες” 2011, αποκλειστικά για αφρώδεις οίνους,δεδομένης μάλιστα της κρίσης και της διάθεσης που δημιουργεί. Την “Αφρός και Φυσαλλίδες” 2011 επισκέφθηκαν οινόφιλοι διαφόρων ηλικιών, αν και εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες ο μεγάλος αριθμός νέων, που, όπως φαίνεται, αρέσκονται στους αφρώδεις οίνους και βάζουν υποθήκη γι’αυτούς και στο μέλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και φέτος οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αφρωδών κρασιών της Ελλάδας, όπως και ανάλογοι Έλληνες οινοπαραγωγοί αφρωδών κρασιών. Έτσι, τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς προσέλευσης, η φετινή “Αφρός και Φυσαλλίδες” κατέδειξε τη δυναμική της ελληνικής αγοράς (και παραγωγής) αφρωδών οίνων.

Στα κρασιά της “Αφρός και Φυσαλλίδες” πρωταγωνίστησαν οι σαμπάνιες, που εκπροσωπήθηκαν από γνωστά ονόματα και διάφορους τύπους και εμφιαλώσεις, που ξεπέρασαν τις 20 διαφορετικές ετικέτες: κλασικές και επιτυχημένες αξίες, πανάκριβες και θρυλικές σαμπάνιες, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενες στην Ελλάδα ετικέτες. Την τιμητική τους είχαν επίσης τα αφρώδη κρασιά από την Ιταλία, που φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα τους, από μεγάλους και ηγετικούς παραγωγούς, έως μικρούς και πολυβραβευμένους. Πάμπολλες οι ονομασίες προέλευσης και τα διαφορετικά στυλ, όπως Asti, Prosecco Lambrusco κ.ά.). Από το πλάνο δεν έλειψε ούτε η Ισπανία, με τα γνωστά αφρώδη κρασιά Cava.

Από την Ελλάδα και τα αφρώδη της, στην “Αφρός και Φυσαλλίδες” υπήρξαν καταξιωμένοι και νεότεροι Έλληνες παραγωγοί αφρωδών, ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενοι (τουλάχιστον επίσημα στην Αθήνα), με κρασιά φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη), όσο και με άλλες μεθόδους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024