Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςFIA Foundation: Παγκόσμια εκστρατεία για την οδική ασφάλεια
Ίδρυμα Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

FIA Foundation: Παγκόσμια εκστρατεία για την οδική ασφάλεια

Εκστρατεία για ασφαλέστερους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκινά το Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA Foundation, με στόχο τη θεσμοθέτηση μέτρων τόσο από τη Σύνοδο Κορυφής του G8 […]

Εκστρατεία για ασφαλέστερους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκινά το Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA Foundation, με στόχο τη θεσμοθέτηση μέτρων τόσο από τη Σύνοδο Κορυφής του G8 τον ερχόμενο Νοέμβριο<...>στη Γερμανία, όσο και από τον ΟΗΕ, συμπεριλαμβάνοντας προγράμματα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στις αποφάσεις τους. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό πως θέματα, όπως αυτό της οδικής ασφάλειας, σχετίζονται άμεσα και με τον τουρισμό, καθότι η ασφάλεια θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για πολλούς επισκέπτες της χώρας μας, που επιλέγουν να δουν τις ομορφιές της με αυτοκίνητο ή μηχανή.

Mε κύριο σύνθημα «Κάθε 3 λεπτά σκοτώνεται ένα παιδί στους δρόμους» η εκστρατεία “Make Roads Safe” φιλοδοξεί:


  • Πολιτικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένες δράσεις κατά των τροχαίων από τη Σύνοδο Κορυφής του G8 και τον ΟΗΕ,

  • Πρόγραμμα δράσης 10 ετών προϋπολογισμού δαπάνης 300 εκατ. δολαρίων για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις αναπτυσσόμενες χώρες,

  • Διάθεση ποσοστού 10% τουλάχιστον από τα κονδύλια ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA Foundation:

  • Κάθε τρία λεπτά ένα παιδί σκοτώνεται στους δρόμους όλου του κόσμου!

  • Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους 3.000 άτομα, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά, εκ των οποίων το 85% – και το 96% των παιδικών θανάτων – στις αναπτυσσόμενες χώρες!

  • Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα θα αυξηθούν κατά 80% μέχρι το 2020 στις φτωχές χώρες!

  • Τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων για τις ηλικίες 10-25 ετών!

  • Οι θάνατοι από τροχαία αποτελούν από τις βασικότερες αιτίες θανάτων μετά το AIDS την ελονοσία και τη φυματίωση.


Michael Schumacher: Δολοφονούν τα τροχαία…

Υπέρ της εκστρατείας “Make roads safe” συντάχθηκε και ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F-1, Μichael Schumacher, ο οποίος δήλωσε:
«Τα τροχαία ατυχήματα δολοφονούν σε μεγάλη έκταση, όπως η ελονοσία και η φυματίωση. Κάθε μέρα 500 παιδιά χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και χιλιάδες άλλα τραυματίζονται ή μένουν ανάπηρα. Η διεθνής κοινότητα δεν έχει αφυπνιστεί ακόμη ώστε να σταματήσει αυτή τρομακτική και άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών. Προς το σκοπό αυτό, για να σώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες ζωές, ένωσα τις δυνάμεις μου και συμμετέχω ενεργά στην εκστρατεία του Ιδρύματος FIA Foundation ”Make Roads Safe”.

Στους στόχους της εκστρατείας “Make roads safe” είναι επίσης η συγκέντρωση 1,2 εκατ. υπογραφών διαμαρτυρίας – όσα τα θύματα των τροχαίων κάθε χρόνο – μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας να μπει στην «πολιτική ατζέντα» του G8 και του ΟΗΕ. Όλοι οι πολίτες μπορούν να υποστηρίξουν την εκστρατεία αυτή, υπογράφοντας στο χώρο της ιστοσελίδας www.makeroadssafe.org

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024