Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣαλμονέλα βρέθηκε στο κρουαζιερόπλοιο του Thomson

Σαλμονέλα βρέθηκε στο κρουαζιερόπλοιο του Thomson

Μετά από υγειονομικούς ελέγχους στο κρουαζιερόπλοιο του Thomson, Topaz, βρέθηκαν κρούσματα σαλμονέλας. Ίχνη της ασθένειας βρέθηκαν σε 1.056 επιβάτες του Topaz, που λειτουργεί με το σύστημα του all-inclusive, κατά τη […]

Μετά από υγειονομικούς ελέγχους στο κρουαζιερόπλοιο του Thomson<.>, Topaz, βρέθηκαν κρούσματα σαλμονέλας<...>. Ίχνη της ασθένειας βρέθηκαν σε 1.056 επιβάτες του Topaz, που λειτουργεί με το σύστημα του all-inclusive, κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας που έκανε στην Μεσόγειο τον περασμένο μήνα.

Η ανακάλυψη της σαλμονέλας στο κρουαζιερόπλοιο που είναι ήδη 45 ετών, έφερε στο φως της δημοσιότητας και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πλοίο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε από την υπηρεσία Centres for Disease Control των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι το Topaz είχε αποτύχει να περάσει τους πέντε από τους επτά υγειονομικούς ελέγχους που του είχαν γίνει τελευταία. Για να περάσει έναν έλεγχο θα έπρεπε να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 86 βαθμούς, αλλά το Topaz μεταξύ του Μαΐου του 1998 και του Απριλίου του 2000 είχε συγκεντρώσει στους διάφορους ελέγχους 66, 78, 72, 73 και 77 βαθμούς. Τους περισσότερους βαθμούς στους τελευταίους ελέγχους τους είχε χάσει στο κομμάτι της προετοιμασίας των τροφίμων και στην αποθήκευση τους.

Τον περασμένο μήνα που πολλοί επιβάτες αρρώστησαν, οι υπεύθυνοι από τον Thomson ανακοίνωσαν ότι η αρρώστια δεν έχει καμία σχέση με τα τρόφιμα πάνω στο πλοίο, αλλά είναι μεταξύ των επιβατών. Οι επιβάτες όμως που είχαν αρρωστήσει απευθύνθηκαν για συμβουλές στην υπηρεσία Holiday Travel Watch. Η διευθύντρια της υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι θα πιέσει για αποζημιώσεις μέχρι και 10 φορές το κόστος της κρουαζιέρας, του οποίου ο μέσος όρος φθάνει τις 700 λίρες Αγγλίας. Το ύψος των αποζημιώσεων μπορεί να φθάσει τις 200.000 λίρες Αγγλίας. Το πλοίο είναι νοικιασμένο με leasing από την ναυτιλιακή εταιρία Topaz International Shipping που έχει την βάση της στις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής κρουαζιέρων του Thomson, David Selby, ανακοίνωσε ότι λιγότεροι από 20 άνθρωποι από 9 οικογένειες επιβεβαιώθηκε ότι είχαν σαλμονέλα αφού αναχώρησαν από το Topaz. Έχουμε ενδείξεις ότι η σαλμονέλα έχει φύγει από το πλοίο γιατί δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα εδώ και ένα μήνα.

Οι σύμβουλοι υγιεινής θα μείνουν πάνω στο πλοίο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. Οι συμβουλές τους έχουν τηρηθεί σχετικά με την προετοιμασία των τροφών, τις θερμοκρασίες συντήρησης τους, και την αποθήκευσης τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024