Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΔιακοπή λειτουργίας για τον βρετανικό τουριστικό οργανισμό All Leisure Group
Τουριστικά γραφεία

Διακοπή λειτουργίας για τον βρετανικό τουριστικό οργανισμό All Leisure Group

Οι γραμμές κρουαζιέρας της All Leisure Group, Voyages of Discovery και Swan Hellenic, έχουν επί του παρόντος 400 επιβάτες στο εξωτερικό. Έχουν επίσης γίνει επίσης 7.000 προκρατήσεις με 13.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).

Η All Leisure Group διέκοψε τις δραστηριότητές της και η κατάρρευση αυτή του τουριστικού οργανισμού επηρεάζει τις εταιρείες κρουαζιέρας του ομίλου, Voyages of Discovery και Swan Hellenic, οι οποίες αμφότερες ακύρωσαν άμεσα τα δρομολόγια για το Νέο Έτους κατά την εορταστική περίοδο.

Οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν επί του παρόντος 400 επιβάτες στο εξωτερικό, οι οποίοι θα πρέπει να επαναπατριστούν από την CAA. Έχουν επίσης γίνει επίσης 7.000 προκρατήσεις με 13.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).

Γι’αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό, η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τις κρουαζιέρες τους και έχουν εκδώσει ήδη τα εισιτήρια της επιστροφής τους. Άλλοι που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω κρουαζιέρες πρόκειται να πετάξουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς οι ακυρώσεις που έχουν γίνει σημαίνουν ότι δε βρίσκονται πλεόν επιβάτες στα πλοία του ομίλου.

Εκείνοι που είχαν κάνει προκρατήσεις για πακέτα πτήσεων και κρουαζιέρας θα είναι σε θέση να ζητήσουν από την CAA την πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Περίπου το 1/3 των μελλοντικών κρατήσεων είναι αναχωρήσεις κρουαζιέρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες προστατεύονται οικονομικά από τον ABTA.

Ο ABTA συμβουλεύει όλους τους πελάτες να ελέγχουν τις ιστοσελίδες Abta.com/allleisure ή της ATOL για να αποκτήσουν το σχετικό έντυπο αίτησης αποζημίωσης, καθώς επίσης και συμβουλές για το πως να εξασφαλίσουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Εάν οι πελάτες έχουν κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το πρακτορείο, σε πρώτη φάση για βοήθεια σχετικά με το αίτημά τους και για βοήθεια σε πιθανή νέα τους κράτηση.

Άλλη μία εταιρεία κρουαζιέρας του ομίλου All Leisure, η Hebridean Island Cruises, πουλήθηκε σε κοινοπραξία πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ τα εμπορικά σήματα των τουριστικών πρακτορείων Page & Moy, Travelsphere και Just You, αποκτήθηκαν από την G Adventures, αυτήν τη βδομάδα. Πηγες αναφέρουν ότι η διοικητική ομάδα του ομίλου, υπό τον πρόεδρο Roger Allard, είχε εργαστεί ακατάπαυστα για να σώσει την εταιρεία και τώρα συνεργαζόταν στενά με την CAA για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κατάρρευσης.

Άλλα περιουσιακά μέρη του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του τουριστικού πρακτορείου Discover Egypt και του κρουαζιερόπλοιου της Hebridean, “Hebridean Princess”, πωλήθηκαν στα τέλη του 2015 και κατά τη διάρκεια του 2016.

Χθες, διαχειριστές του ομίλου διορίστηκαν οι Eddie Williams, David Dunckley και Matthew Richards απο΄την εταιρεία Grant Thornton UK LLP.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024