Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΗ KeyTours κάνει ένα βήμα μπροστά προς τη βιωσιμότητα
Τουριστικά Γραφεία

Η KeyTours κάνει ένα βήμα μπροστά προς τη βιωσιμότητα

«Επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιάζουμε με συνέπεια δράσεις που βελτιώνουν τον αντίκτυπό μας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση», δηλώνει ο Δημήτριος Μπιστόλας, διευθύνων σύμβουλος της KeyTours.

Η KeyTours επικεντρώνεται στη δημιουργία και την προσφορά πολιτιστικών περιηγήσεων, υψηλής ποιότητας, με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης και μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η εταιρεία ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Sustainable Travel International και την έναρξη του σχεδίου της ESG (Environmental, Social, Governance). Μέσα από την ολοκληρωμένη στρατηγική της για το ESG, η KeyTours επιτυγχάνει την πρόοδο και την ανάπτυξη, ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές της και δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και την κοινωνία.

Το ESG πλάνο της KeyTours βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες:

1. Περιβάλλον

Η KeyTours είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος αντιστάθμισης. Ο στόχος του προγράμματος επικεντρώνεται στην αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα, που κυρίως προέρχονται από τις περιηγήσεις και τις μεταφορές με λεωφορείο. Προσπαθώντας να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές, η KeyTours αντισταθμίζει τους ρύπους της, παρέχοντας χρηματοδότηση για περιβαλλοντικές ενέργειες όπως δασοκομικά έργα, ενεργειακής φύσεως πρωτοβουλίες και προσπάθειες διατήρησης της βιοποικιλότητας και προστασίας των οικοσυστημάτων, τόσο σε τοπικό/εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Παραδείγματα αποτελούν τα έργα αναδάσωσης στην Ινδονησία και τη Βραζιλία καθώς και η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ταϊλάνδη. Επιπλέον, η KeyTours έχει λάβει σημαντικά μέτρα ενεργειακής απόδοσης και έχει κάνει βήματα για να εντάξει έμπρακτα στην εταιρική της κουλτούρα, την διαδικασία
της ανακύκλωσης, τόσο όσον αφορά στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας όσο και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Η KeyTours βοηθά επίσης το περιβάλλον σε τοπικό επίπεδο και για το ξεκίνημα, δώρισε 100 δέντρα στον δήμο της Βούλας, για την αναδάσωση του πρόσφατα καμένου βουνού της περιοχής, ενέργεια που ισοδυναμεί με πάνω από 15 τόνους μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα.

2. Κοινωνία

Η KeyTours δεσμεύεται να στηρίζει την κοινωνία μέσα στην οποία δραστηροποιείται και επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου, ίσων ευκαιριών εργασιακού χώρου όπου όλοι αντιμετωπίζονται με ενσυναίσθηση και σεβασμό. Εστιάζει στην ευημερία των εργαζομένων της και σε μια αξιοπρεπή πρόσβαση για όλους στην υγεία, προσφέροντας ιατρικό πακέτο ιδιωτικής ομαδικής ασφάλισης. Επιπλέον, η εταιρεία μεριμνά για την τοπική κοινωνία και ενισχύει την τοπική οικονομία, συνεργαζόμενη με τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής στην ελληνική επαρχία. Τέλος, σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, εφαρμόζοντας και τηρώντας πολιτικές απορρήτου (GDPR).

3. Εταιρική Διακυβέρνηση

Η KeyTours είναι αφοσιωμένη στο να εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει μια εταιρική κουλτούρα τέτοια ώστε το προσωπικό της να νιώθει υπερήφανο που αποτελεί μέρος της λειτουργίας της και να δώσει τα κίνητρα εκείνα που θα καθιστούν την προσέλευση στην εργασία τους ενθουσιώδη. Επιπλέον, η εταιρεία προωθεί ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και με γνώμονα όχι μόνο το ατομικό και κοινωνικό καλό αλλά και το εταιρικό.

Ο κ. Δημήτριος Μπιστόλας, διευθύνων σύμβουλος της KeyTours δήλωσε: “Επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιάζουμε με συνέπεια δράσεις που βελτιώνουν τον αντίκτυπό μας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση. Η δέσμευσή μας περιλαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι θα ενεργήσουμε με ακλόνητη ακεραιότητα μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ότι θα προωθήσουμε και θα σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι θα προσφέρουμε ευνοϊκές συνθήκες εργασίας. Για το σκοπό αυτό, ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με την Sunstainable Travel International. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το σχέδιο θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον με σιγουριά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024