Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑπεργίες στην Ευρώπη: Διακοπή πτήσεων και τρένων φέρνει χάος τον Ιανουάριο
Απεργίες

Απεργίες στην Ευρώπη: Διακοπή πτήσεων και τρένων φέρνει χάος τον Ιανουάριο

Απεργίες σε αεροδρόμια και τρένα σε ευρωπαϊκές χώρες τον Ιανουάριο προκαλούν διαταραχές στα ταξίδια. Στην Ισπανία, απεργίες στην Iberia επηρεάζουν πολλά αεροδρόμια, ενώ στην Πορτογαλία και το Λονδίνο, απεργίες στον τομέα των σιδηροδρόμων και του μετρό δημιουργούν περαιτέρω δυσκολίες.

Οι απεργίες δημιουργούν αναστάτωση και προβλήματα στα ταξίδια και όπως φαίνεται τον Ιανουάριο αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν απεργίες σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων.

Ξεκινάμε με την Ισπανία όπου θα υπάρχουν απεργίες σε αεροδρόμια τον Ιανουάριο. Το προσωπικό των υπηρεσιών εδάφους της Iberia θα προχωρήσει σε απεργίες που έχουν προγραμματιστεί για το νέο έτος, αφού δεν καταφέρνουν να καταλήξουν σε συμφωνία. Μετά την αναστολή των εργασιακών δράσεων που είχαν προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν στις 5-8 Ιανουαρίου. Η απεργία που ξεκινά σήμερα Θα επηρεάσει και τα 29 αεροδρόμια στα οποία δραστηριοποιείται ο ισπανικός αερομεταφορέας, συμπεριλαμβανομένων των Μαδρίτης-Μπαράχας, Βαρκελώνης-Ελ Πρατ, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Σεβίλλης και Βαλένθια.

Μέχρι στιγμής, 444 πτήσεις από την Iberia, την Iberia Express και την Air Nostrum έχουν ακυρωθεί κατά τη διάρκεια των απεργιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά την εορτή των Τριών Βασιλιάδων. Στους επιβάτες θα προσφέρονται εναλλακτικές πτήσεις. Οι απεργίες έχουν προκηρυχθεί για τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα, καθώς οι εργαζόμενοι πρόκειται να μεταβούν σε άλλες εταιρείες.

Οι απεργίες θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τις πτήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες του ομίλου IAG, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, Level, Aer Lingus και Vueling.

Απεργίες του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου στο Αλικάντε της Πορτογαλίας έχουν ήδη ανακοινωθεί. Το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας στο αεροδρόμιο Αλικάντε-Έλτσε απεργεί για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές. Οι εργαζόμενοι της Ilunion Seguridad απεργούν από 1-14 Ιανουαρίου. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται για δύο ώρες κάθε μέρα, από τις 8.45 έως τις 9.45 το πρωί και από τις 6-7 το απόγευμα, επηρεάζοντας τους ελέγχους ασφαλείας και τη διαχείριση των αποσκευών.

Απεργίες και τρένων στην Πορτογαλία έχουν προγραμματιστεί. Τα τρένα της Πορτογαλίας σταμάτησαν στις 2 και 4 Ιανουαρίου καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν σε απεργία. Οι αποχωρήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνεχή αναστάτωση στις 3 και 5 Ιανουαρίου. Περισσότερα από τα μισά προγραμματισμένα τρένα θα μπορούσαν να ακυρωθούν ως αποτέλεσμα των απεργιών, αλλά οι ελάχιστες υπηρεσίες θα διατηρηθούν.

Απεργίες του μετρό του Λονδίνου έρχονται τον Ιανουάριο. Το μετρό του Λονδίνου σταμάτησε το νέο έτος καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επταήμερη κυλιόμενη απεργία για τους μισθούς. Μεταξύ 5 και 12 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα θα απεργούν διαφορετικές ημέρες, φέρνοντας χάος στο δίκτυο.

Οι επιβάτες θα πληγούν περισσότερο από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου, με τους περισσότερους σταθμούς να αναμένεται να έχουν πολύ περιορισμένο προσωπικό.

Στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι στα τρένα ακύρωσαν τις πρωτοχρονιάτικες απεργίες, αλλά τα γαλλικά σιδηροδρομικά συνδικάτα SudRail και CGT des Cheminots ναι μεν συμφώνησαν να μην απεργήσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά εξακολουθούν να είναι ορατές απεργίες μετά την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών καθώς συνεχίζονται οι διαφωνίες για τις αμοιβές.

Στη Γερμανία μαζικές απεργίες θα επηρεάσουν τα τρένα, αφού οι μηχανοδηγοί βρίσκονται σε μακροχρόνια διαμάχη με τον σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn για τις ώρες, τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Η Ένωση Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL) ξεκίνησε μια «προειδοποιητική απεργία» στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας τον Δεκέμβριο. Η Deutsche Bahn κατηγόρησε έκτοτε την GDL για σύγκρουση συμφερόντων, λέγοντας ότι λειτουργεί ως εργοδότης και συνδικάτο ταυτόχρονα μετά τη σύσταση ενός συνεταιρισμού προσωρινών εργαζομένων.

Εάν υποστηριχθούν από το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί θα σημαίνουν ότι η GDL δεν μπορεί πλέον να συνάπτει συλλογικές συμβάσεις με σιδηροδρομικές εταιρείες. Η μεγάλη πενθήμερη απεργία που έχει ανακοινωθεί από τις 7 έως τις 11 Ιανουαρίου θα μπορούσε να επηρεάσει την Deutsche Bahn και τον S-Bahn.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024