Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ασφάλεια των αερομεταφορών σε πρωτοφανή… ύψη
Αερομεταφορές

Η ασφάλεια των αερομεταφορών σε πρωτοφανή… ύψη

airplane

Το ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων ήταν εντυπωσιακά χαμηλό, λιγότερο από μία στις 15 εκατ. πτήσεις, το οποίο είναι τρεις φορές καλύτερο από τον μέσο όρο των 10 ετών.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για τον κλάδο των αερομεταφορών, το 2023 χαιρετίστηκε ως η ασφαλέστερη χρονιά στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας. Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση ασφάλειας από τον Adrian Young, ανώτερο σύμβουλο αερομεταφορών για τον ολλανδικό οργανισμό αεροπορικής ασφάλειας To70, αποκάλυψε ότι το περασμένο έτος σημειώθηκε ο χαμηλότερος αριθμός ατυχημάτων και θανάτων που έχει καταγραφεί ποτέ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν μόνο δύο θανατηφόρα ατυχήματα σε ολόκληρο το έτος, μια σημαντική μείωση από τα έξι περιστατικά που καταγράφηκαν το 2022. Αυτά τα ατυχήματα αφορούσαν ελικοφόρα αεροσκάφη σε πτήσεις εσωτερικού, με αποτέλεσμα 86 θανάτους. Αυτός ο αριθμός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους 178 θανάτους το 2022 και είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 148 θανάτων από τροχαία ατυχήματα κάθε ώρα, όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Σε μια αξιοσημείωτη διάκριση, κανένα θανατηφόρο ατύχημα το 2023 δεν αφορούσε διεθνείς πτήσεις ή επιβατικά αεροσκάφη.

chart

Το πρώτο και πιο καταστροφικό δυστύχημα της χρονιάς συνέβη στο Νεπάλ στις 15 Ιανουαρίου 2023. Ένα ATR-72 που εκμεταλλευόταν η Yeti Airlines συνετρίβη κοντά στην Ποκάρα λόγω προβλημάτων που αποδίδονται σε μεγάλο φόρτο εργασίας και πίεση στο πιλοτήριο. Το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στη Βραζιλία στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, με ένα Embraer 110 της Manaus Airlines, το οποίο συνετρίβη κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία απηχούν το εξαιρετικό ρεκόρ ασφάλειας του 2017, ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια των αεριωθούμενων αεροσκαφών. Ο κ. Young σημειώνει ότι δεν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα με μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα με turbofan σε εμπορική υπηρεσία το 2023. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αεροσκαφών, από μικρότερα αεροσκάφη περιφεριακών πτήσεων έως τα τεράστια Airbus A380.

Παρά αυτές τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας, ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση. Ένα περιστατικό με ένα Airbus A330 σε πτήση τσάρτερ από τα Μπαρμπάντος στο Μάντσεστερ της Βρετανίας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 επιβατών λόγω ατμοσφαιρικών αναταράξεων. Αυτό το περιστατικό, αν και δεν είναι θανατηφόρο, υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην ασφάλεια της αεροπορίας.

Η πρόοδος που σημειώθηκε το 2023 θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την ασφάλεια των αερομεταφορών, προσφέροντας διαβεβαίωση στους επαγγελματίες του ταξιδιού και της φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις συνεχείς εξελίξεις στα πρότυπα ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024