Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςKi-moon: Όχημα οικονομικής ανάπτυξης για τις υποανάπτυκτες χώρες ο τουρισμός
Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών

Ki-moon: Όχημα οικονομικής ανάπτυξης για τις υποανάπτυκτες χώρες ο τουρισμός

“Οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, μέσω του τουρισμού, μπορούν να ενισχύσουν την θέση τους στην παγκόσμια οικονομία” υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Ban Ki-moon, κατά τη πρώτη του επίσκεψη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού…

“Οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, μέσω του τουρισμού, μπορούν να ενισχύσουν την θέση τους στην παγκόσμια οικονομία” υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Ban Ki-moon, κατά τη πρώτη του επίσκεψη, μετά<...>την ανάληψη των καθηκόντων του, στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) στην Ισπανία.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη συμπαράσταση του στα προγράμματα του UNWTO, όπως το ST-EP (Sustainable Tourism – Eliminating Poverty), επικροτώντας τις προσπάθειες του Οργανισμού για την επίτευξη των Στόχων Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων η αειφόρος ανάπτυξη και η μείωση της φτώχειας.

Παράλληλα, ο κ. Ki-moon έδωσε τα συγχαρητήρια του στον UNWTO για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών, σχετικών με την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, αλλά και τη λήψη προληπτικών μέτρων για ένα καλύτερο μέλλον.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, ενημέρωσε τον κ. Ban Ki-moon για τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνή τουριστικό τομέα, αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024