Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΈτοιμη η Σκιάθος να υποδεχθεί ξανά τουρίστες
Υποδομές

Έτοιμη η Σκιάθος να υποδεχθεί ξανά τουρίστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα, το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τουρίστες.

Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας βεβαιώνει ότι το νησί είναι πλέον απόλυτα λειτουργικό και ευχαριστεί δημόσια εκείνους που βοήθησαν την Σκιάθο.
Η δήλωση του δημάρχου αναφέρει ότι “μία πρωτοφανής θεομηνία χτύπησε αλύπητα το νησί, αλλά δεν δειλιάσαμε. Όλοι μαζί συντεταγμένα επί ποδός προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την κατάσταση με κάθε μέσο. Ένας άνισος αγώνας με τα στοιχεία της φύσης, μεγάλης διάρκειας.
Το κακό μας βρήκε με το νησί γεμάτο επισκέπτες. Όλοι μερίμνησαν για να τους περιποιηθούν με όλες τους τις δυνάμεις.”
Επίσης ο δήμαρχος ζητά την επανεκκίνηση των πτήσεων και της τουριστικής οικονομίας του νησιού. “Έχουμε ενημερώσει με επιστολή τα μεγάλα τουριστικά γραφεία για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με σκοπό την επανεκκίνηση του προγράμματος πτήσεων. Οι υποδομές του νησιού, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το παραλιακό μέτωπο, το οδικό δίκτυο είναι λειτουργικά και έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους επισκέπτες με ασφάλεια.”
Τέλος, αναφέρει ότι “Προτεραιότητα μας ήταν να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή!
Η δήλωση του τελειώνει με τις ευχαιριστείες αλλά και με τη συνέργασία που έχει ο Δήμος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. “Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέδραμαν στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση του πρωτοφανούς αυτού ακραίου καιρικού φαινομένου, την Υπηρεσία Καθαριότητας, την Τεχνική Υπηρεσία, την Δημοτική Αστυνομία, την ΔΕΥΑΣ που εργάζονται  ασταμάτητα από την πρώτη στιγμή, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα  για την εξαιρετική συνεργασία, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον  Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο  Τριαντόπουλο, και την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τους  οποίους είχαμε συνεχή επικοινωνία για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης και  ομαλή συνέχιση της τουριστικής περιόδου, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο  Μητσοτάκη, που μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα μας με κάθε τρόπο. Τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, για την υποστηρικτική επιστολή, η οποία λειτουργεί ενισχυτικά στην συνέχεια της τουριστικής περιόδου και τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Jet2.com, Steve Heapy, για την επιστολή επαναφοράς των πτήσεων στις 13 Σεπτεμβρίου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού που πάλεψαν με κάθε τρόπο για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Ένα  μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.”
Ο Δήμος εξακολουθεί με κάθε μέσο και τρόπο να είναι δίπλα σε όποιον τον  έχει ανάγκη.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024