Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΦοροδιαφυγή από ενοικίαση βιλών στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
Καταλύμματα

Φοροδιαφυγή από ενοικίαση βιλών στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Τα καταλύμματα βρίσκονται στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, με τη φοροδιαφυγή να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Νοίκιαζαν τις βίλες τους σε ξένους τουρίστες έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δεν δήλωναν ούτε ευρώ στην εφορία. Για τουλάχιστον 500 ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στη νησιωτική Ελλάδα ο λόγος οι οποίοι έχουν εντοπισθεί από το ΣΔΟΕ για απόκρυψη εισοδήματος από ενοίκια.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα το συμφωνημένο μίσθωμα που καταβαλλόταν στους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών σε ορισμένες περιπτώσεις έφθανε ακόμη και τις 10.000 ευρώ την ημέρα.

Οι περισσότερες υποθέσεις εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Πάτμο και την Κεφαλονιά, ενώ οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν για να αποκαλυφθεί στο σύνολό του το μαύρο χρήμα που κρύβεται πίσω από τις αδήλωτες μισθώσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012 και από τα ευρήματά τους έχουν προκύψει τα εξής:

  • οι ιδιοκτήτες διαφημίζουν την πολυτελή κατοικία τους μέσω διαδικτύου.
  • οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες από το εξωτερικό ενοικιάζουν το σπίτι καταβάλλοντας το μίσθωμα σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη, συνήθως στο εξωτερικό. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρεται και υπηρετικό προσωπικό στις υπηρεσίες της βίλας.

Οι φορολογούμενοι που εντοπίσθηκαν να φοροδιαφεύγουν βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο, υψηλά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024