Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓαλλία: Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά στο τέλος του 2024
Αξιοθέατα

Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά στο τέλος του 2024

Notre Dame under construction

Η Παναγία των Παρισίων, που καταστράφηκε μερικώς από πυρκαγιά το 2019, επισκευάζεται με γοργούς ρυθμούς για να ανοίξει ξανά τον Δεκέμβριο του 2024.

Τέσσερα χρόνια μετά από την γιγαντιαία πυρκαγιά οι εντατικές εργασίες στην Παναγία των Παρισίων, Notre-Dame, έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να έχει ήδη φτάσει στο Παρίσι τμήμα του βασικού ξύλινου πλαισίου της.

Μετά την γρήγορη συναρμολόγηση τον Απρίλιο του κωδωνοστασίου που πρέπει να ξαναχτιστεί με τον ίδιο τρόπο, η άφιξη των τμημάτων του πλαισίου είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανοικοδόμηση που θα επιτρέψει στους Παριζιάνους να βλέπουν και πάλι «τη γνώριμη σιλουέτα του καθεδρικού ναού τους στο τέλος του 2024, σύμφωνα με τον επικεφαλής του δημόσιου ιδρύματος που έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση. Η ανακοίνωση της εταιρίας τονίζει ότι οι εργασίες θα τελειώσουν στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2024, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αναμένεται να έχουν καμία επίπτωση στη συνέχιση των εργασιών. Όμως πολλοί τουρίστες που αναμένονται για τους Αγώνες να επισκεφθούν το Παρίσι δεν θα μπορούν να δουν από κοντά αυτό το αριστούργημα της γοτθικής τέχνης, ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στο Παρίσι, με 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως πριν από την πυρκαγιά.

«Βήμα προς βήμα προχωράμε προς την επαναλειτουργία, ήρεμοι και γαλήνιοι», είπε. Τα 3 μέρη που αποτελούν το πλαίσιο που περιβάλλει το κωδωνοστάσιο της Notre-Dame καθώς και οι βραχίονες του εγκάρσιου μέρους μεταφέρθηκαν πριν δυο μέρες με φορτηγίδα στον Σηκουάνα, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή για λίγες ώρες η κυκλοφορία του ποταμού κοντά στον καθεδρικό ναό.

Το πρώτο από αυτά τα ξύλινα κομμάτια – μια ντουζίνα μέτρα ύψος και περίπου επτά τόνοι σε βάρος- τοποθετήθηκε στη συνέχεια στην κορυφή του καθεδρικού ναού, όπου κάποια τμήματα του θα βρουν την τελική τους θέση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το δημόσιο ίδρυμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024