Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονGreen Pioneer of Smart Tourism 2024: Ευρωπαϊκή Διάκριση του Δήμου Γρεβενών
Βιωσιμότητα

Green Pioneer of Smart Tourism 2024: Ευρωπαϊκή Διάκριση του Δήμου Γρεβενών

Ο Δήμος Γρεβενών επιλέχθηκε ως ένας από τους τέσσερις τελικούς συμμετέχοντες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Green Pioneer of Smart Tourism 2024. Αναγνωρίζεται για την προσήλωσή του στη βιώσιμη και καινοτόμο τουριστική ανάπτυξη, προάγοντας την εξωστρέφεια και την ανταλλαγή βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού.

Οι προσπάθειες του Δήμου Γρεβενών για μία βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, με κορωνίδα τα έργα γεωθερμίας, είναι πλέον αναγνωρίσιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μιας και πρόκειται για τον μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα που κατάφερε να ενταχθεί στους τέσσερις τελικούς συμμετέχοντες του διαγωνισμού Green Pioneer of Smart Tourism 2024. Ο Δήμος Γρεβενών, μέσω των πράσινων πρακτικών του αλλά και του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει, πέτυχε τη συμμετοχή του, μαζί με άλλες τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Green Pioneer of Smart Tourism 2024.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στους προορισμούς που επιδεικνύουν εξαιρετική αφοσίωση στη διαμόρφωση του μέλλοντος του βιώσιμου και καινοτόμου τουρισμού. Στοχεύει στην εξωστρέφεια και στην ανταλλαγή καλών και βιώσιμων πρακτικών, ακολουθώντας τον Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας, που διενεργείται ήδη από το 2007 και αναδεικνύει προορισμούς βιώσιμου τουρισμού της Ευρώπης, προκειμένου να εμπνεύσει και να προσελκύσει και άλλους προορισμούς σε πράσινες πρακτικές.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024